Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ "ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Αρχή και τέλος δεν έχει το δούλεμα στο οποίο μας υποβάλουν οι κυβερνώντες εκμεταλλευόμενοι ως άλλοθι την πανδημία.

Αρχές του Οκτώβρη μας έκαναν τα μέζεα τούμπανα με την "ανευθυνότητα" των νέων που συνωστίζονταν και διασκέδαζαν στα μπαρ (αρχικά) και στις πλατείες (έπειτα).

Μετά τα έβαλαν με τις οικογενειακές παραδόσεις, τα αγκαλιάσματα, τις επαφές μεταξύ παπούδων-γιαγιάδων κι εγγονών και πάει λέγοντας.

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου κάποιος αλητάμπουρας ενδεδυμένος την στολή του αστυνομικού έγραψε μια γυναίκα της γειτονιάς, επειδή πήγε ν΄αποθέσει ένα λουλούδι στη μνήμη των πεσόντων της εξέγερσης!

Λίγες μέρες μετά καταλογίστηκε πρόστιμο σε άστεγο για "παράνομη μετακίνηση"!!!

Πρόσφατα έκοψαν πρόστιμο σε παππού μόλις βγήκε από τράπεζα, όπου είχε πάει να πάρει την σύνταξή του (το μυθικό ποσό των 360 ευρώ) με διάφορες αιτιάσεις του κώλου. 

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, στην Πάρο η προσέλευση "ελαιοπαραγωγών" συνεχίζονταν και συνεχίζεται αθρόα καθ'όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Δεν περνάει μέρα που να μη συναντήσω νέους μουσαφίρηδες να περιφέρονται στις παραλίες του χωριού.

Κάποιοι κάνουν  κι ηλιοθεραπεία αμέριμνοι!!

Σ' ένα  χωριό όπου οι ντόπιοι είναι εξαφανισμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σπάνια συναντάς συντοπίτη κι αυτό μόνο έξω από σούπερ-μάρκετ.

Κι όλοι απορούν με το φαινόμενο, πως γίνεται να μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας επισκέπτες από το εξωτερικό (με  διάφορες μαϊμουδιές προφανώς!!) και ο έλληνας πολίτης και μάλιστα ο νησιώτης ν' αδυνατεί να μεταβεί στην Αθήνα για διάφορες υποχρεώσεις.

Κατά τ' άλλα ο αενάως μετακινούμενος (εντελώς άσκοπα!!!) ανά τη χώρα στρατόκαυλος φυρερίσκος με έφεση στις συναντήσεις και στις "διασκέψεις με φορείς", μεριμνά για την προστασία μας.

Από τους "προστάτες" ποιος θα μας προστατέψει;



1 σχόλιο:

  1. Ουδείς και Κανένας!
    Οι ίδιοι δεν ήταν, που πριν μια δεκαετία μας έλεγαν ότι, η χώρα μας, ήταν θωρακισμένη από την οικονομική κρίση μαζί με τα ΜΜΕ?
    Συνεπώς πρέπει να ξηλώσουμε όλα!
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ?

    Γ.Ε. Δεκάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή