Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Αφελής ή ανιστόρητος; Διάλεξε!

   

το τρίδυμο της "επιστημονικής" αγυρτείας

 Για να μην ξαναγράφω τα ίδια με άλλα λόγια αναδημοσιεύω παλαιότερο κείμενο:

 

 

 

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 Όλο αυτό το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ένα σύνθημα κυριαρχεί :"Ακούτε τους ειδικούς"!
Το διαφημιζόμενο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" είναι απλά απότοκο του πρώτου, που σε κάθε ευκαιρία το υπενθυμίζουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και γιατροί, σε μια προσπάθεια να αποσείσουν τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ασκηθείσα, αλλά και την ασκούμενη πολιτική.
Υπάρχει όμως "καθαρή" επιστήμη;
Επιστήμη δηλαδή που δεν υπακούει σε πολιτικές σκοπιμότητες, που δεν υποτάσσεται στους ισχυρούς όπου γης, που δεν εντάσσεται σε εξουσιαστικά παιχνίδια;
Όποιος το πιστεύει αυτό, έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δυο εκδοχές:
Ή είναι ανιστόρητος, ή είναι αφελής.
Εξαιρούνται όσοι το πιστεύουν από συμφέρον.
Η ιστορία λοιπόν μας διδάσκει πως όλες οι "φυσικές καταστροφές" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έγιναν εργαλείο στα χέρια της πολιτικής (βλ οικονομικής) εξουσίας για να περάσει τα σχέδιά της με πιο ανώδυνο τρόπο.
Ακόμα και η πιο κραυγαλέα αυταπόδεικτη ανθρωπογενής "επιδημία", αυτή της πείνας, δεν αποτελεί εργαλείο άσκησης πολιτικής σε ένα σημαντικό μέρος του πλανήτη και μάλιστα με χιλιαπλάσια σε αριθμό θύματα σε ετήσια βάση από εκείνα που έχουν ως αίτιο τον όποιο κορωνοϊό;
Ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού (δική μου πίστη είναι πως αποτελεί προϊόν εργαστηρίου) όλα πλέον δείχνουν, όλα συνηγορούν πως η "εμφάνισή" του προσέφερε ένα ισχυρό άλλοθι για την πλήρη αγελοποίηση των κοινωνιών.
Όλα συγκλίνουν στην πεποίθηση πως η ιατρική επιστήμη δεν είναι ουδέτερη, αλλά χρησιμοποιείται με δόλο ως προκάλυψη στις μεθοδεύσεις των εξουσιαστών.
Και όπως δεν υπάρχει ουδέτερη επιστήμη, έτσι κατ' αναλογία δεν υπάρχουν ουδέτεροι επιστήμονες...

1 σχόλιο:

  1. Αρίστο,
    Επιπροσθέτως Ανεκδιήγητοι, Γελοίοι, Τιποτένιοι φτάσαμε σε σημείο το κρούσμα -πλέον!- να σημαίνει δυνητικά μελλοθάνατος ένεκα του Ε. Σ. Υ! Γιατί η παράκρουση έχει οδηγήσει σε παραλογισμό.... θεωρώ ότι θα άξιζε ο κόπος να καταγράψουμε και τις παράπλευρες απώλειες θανάτων ασθενών ή πολυτραυματιών από τις 10 Μαρτίου 2020 και δώθε!!!.....αναβληθέντα χειρουργεία, πλημμελείς διαγνώσεις και θεραπείες, υπολειτουργίας ή αναστολή εξωτερικών ιατρείων ή επειγόντων περιστατικών, ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτών ένεκα κακής διαχείρισης ή των απολύσεων λόγω μνημονίων κλπ,κλπ
    Θεωρώ ασφαλώς και συνεπώς, ότι στοιχεία υπάρχουν και άπτεται, στην ιατρική δεοντολογία, ευσυνειδησία, ευαισθησία γιατί εισαγγελέας δεν βλέπω να επεμβαίνει!!γιατί όλοι εμείς οι -και καλά!- μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς δυνητικά και οιονει θα γίνουμε τραυματίες ασθενείς χωρίς περίθαλψη και τουλάχιστον Α΄βάθμια Φροντίδα.. ή για όλους μας εχει ο Θεος, παρόλο που κάποιοι είχαν "προγραμματισμένες" θεραπείες ή χειρουργεία ή επισκέψεις για την κλινική πορεία του εκάστοτε ασθενούς.... επαρχιώτη ή πρωτευουσιάνου!!!!!!!

    Με εκτίμηση
    Γ. Ε. Δεκάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή