Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...


Ήταν 21 χρόνια πριν, όταν το δημοτικό συμβούλιο έπαιρνε την απόφαση για την αγορά του "ΞΕΝΙΑ", προκειμένου αυτό να στεγάσει τις υπηρεσίες του νεοσύστατου δήμου Πάρου.

Τότε, με δυο διαδοχικές επιστολές (χειρόγραφες μάλιστα) είχα επιχειρήσει ν' αποτρέψω τους αιρετούς μας από μια τέτοια επιλογή, επικαλούμενος μια σειρά επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν κι εκείνο που αφορούσε στο μέγα θέμα της Στατικής Ασφάλειας του κτιρίου.

Δυστυχώς, οι επιστολές αυτές δεν κατέστησαν ικανές να πείσουν/αποτρέψουν το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο τελικά επέλεξε την αγορά του εν λόγω ξενοδοχείου (και μάλιστα με δάνειο!) και όχι την κατασκευή νέου κτιρίου με δαπάνες μάλιστα του κράτους, όπως προβλέπονταν από τον "Καποδίστρια" για τους πιλοτικούς δήμους.

Ως κύριο, ή καλύτερα αποκλειστικό επιχείρημα, προεβλήθη το κατεπείγον της ανάγκης να βρεθεί ένας χώρος επαρκούς στέγασης του ενιαίου πλέον δήμου του νησιού.

Τις επιστολές αυτές τότε, τις είχα κοινοποιήσει και στα τοπικά ΜΜΕ, από τα οποία μόνο το τοπικό ραδιόφωνο καταδέχτηκε να τις δημοσιοποιήσει, την πρώτη περιληπτικά (ήταν δεκασέλιδη περίπου) και την δεύτερη ολοκληρωμένα (αυτή ήταν δισέλιδη...).

Βέβαια, έπειτα από λίγα χρόνια, κάποιοι "ανακάλυψαν" το πρόβλημα και το ανέδειξαν σε θέμα πρώτης γραμμής, όχι φυσικά ορμώμενοι (όπως εγώ) από την αγωνία ν' αποφύγουμε μια κάκιστη επιλογή, αλλά για καθαρά αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες της περιόδου εκείνης.

Στη συνέχεια, όπως είθισται στην Πάρο, το θέμα ξεχάστηκε γι αρκετό διάστημα, επανερχόμενο ως αντικείμενο ενασχόλησης ευκαιριακά κι επιφανειακά άλλες δύο φορές την τελευταία πενταετία.

Στη λογική "κουβέντα να γίνεται" δηλαδή...

Πρόσφατα επανήλθε ξανά στη δημόσια συζήτηση.

Με ποιο σκεπτικό η συνέχεια θα δείξει...

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου