Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ...

Άστραψε και βρόντηξε κατά των αντικαπνιστών ο αρχισυντάκτης της "Φωνής" μέσα από τις γραμμές της προσωπικής του στήλης.
Δεν αρκέστηκε στην έκφραση της διαφωνίας του σε σχέση με την κλιμάκωση της αντικαπνιστικής πολιτικής, όπως αυτή διατυπώθηκε δια κυβερνητικών χειλέων.
Προχώρησε πολύ παραπέρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα όλους τους αντικαπνιστές (συλλήβδην!!!) ως φασίστες!!!
Και μόνο το γεγονός της ανιστόρητης και ανάρμοστης χρήσης της ονομασίας ενός εγκληματικού πολιτικού συστήματος με στόχο την αμαύρωση της διεκδίκησης καθαρού περιβάλλοντος και της απαίτησης για προστασία της υγείας ανθρώπων που δεινοπαθούν επί δεκαετίες από την "δημοκρατική" συνήθεια των θεριακλήδων να δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουν, θα αρκούσε ως αποστομωτική απάντηση στα όσα καταγέλαστα ακολουθούν ως "τεκμηρίωση" του άρθρου.
Από το ξεκίνημά του κιόλας το Μπελέγρειο "πόνημα" βάζει τις βάσεις της αυτοακύρωσής του.
Γιατί αν δεχθούμε ως λογική αφετηρία/παραδοχή τον ισχυρισμό περί των ορίων της ελευθερίας του καθενός μας, τότε είναι οι καπνιστές εκείνοι που οφείλουν να μην υποβάλλουν τους άλλους (τους φασίστες...) στην αυτοκαταστροφική τους συνήθεια να ρουφάνε πίσσα, νικοτίνη κι άλλα "θρεπτικά" συστατικά που εμπεριέχονται στον καπνό που εκλύει το τσιγάρο.
Είναι αυτοί που εξαναγκάζουν τους άλλους να κάνουν κάτι που δεν επιθυμούν, όταν καπνίζουν σε δημόσιους χώρους.
Δικαίωμα κάθε ανθρώπου όπως ορίζεται από την Χ. Α. Δ. του ΟΗΕ και το μανιφέστο της ΟΥΝΕΣΚΟ ("Το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος"),είναι να πράττει οτιδήποτε του αρέσει, που μπορεί ενίοτε να έχει ακόμη και αρνητικές επιπτώσεις προσωπικά στον ίδιο, όχι όμως κάτι που μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε άλλους.
Κάτι επιβλαβές ή έστω επικίνδυνο για τους άλλους!
Έτσι, αποτελεί δικαίωμά μου να είμαι ορειβάτης, παρά το γεγονός ότι δυνητικά κινδυνεύω ανά πάσα στιγμή να γκρεμοτσακιστώ, αλλά δικαίωμά μου δεν είναι να παρασύρω δια της βίας, να εξαναγκάσω τον φίλο μου ή το παιδί μου π.χ. στην ενάσκηση αυτού του αθλήματος.
Δικαίωμά μου είναι να κολυμπώ αξημέρωτα τον χειμώνα στη θάλασσα, αλλά δεν είναι δικαίωμά μου να πετάξω στο νερό με το ζόρι κανέναν από εσάς προκειμένου ν' ανακαλύψετε τα ευεργετικά για την υγεία αποτελέσματα του χειμωνιάτικου μπάνιου, αν και μερικοί θα το χρειαζόσαστε...
Κατά τα λοιπά το πόνημα προσφέρει ομολογουμένως τεράστιες υπηρεσίες στον τομέα της έρευνας για τις γενεσιουργές αιτίες του καρκίνου.
Και πρωτοπορεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τα "νέα στοιχεία" που έβγαλε στο φως μόνο το 20% των καρκινοπαθών είναι καπνιστές.
Οι υπόλοιποι είναι τσαγκάρηδες, ίσως και επιπλοποιοί!!!
Επικαλείται μάλιστα προς επίρρωση των αστείων ισχυρισμών του εκθέσεις(;) του Αμερικανικού αντικαρκινικού φορέα!
Δηλαδή του φορέα μιας χώρας όπου το κάπνισμα έχει επικηρυχθεί με δικές του εισηγήσεις και το αντικαπνιστικό κίνημα έχει πάρει διαστάσεις υστερίας, με τους καπνιστές να αντιμετωπίζονται από το νόμο, περίπου όπως οι χριστιανοί από τον Διοκλητιανό!
Μιας χώρας όπου ο κάθε πικραμένος συγγενής αδικοχαμένου από καρκίνο του πνεύμονα πολίτη μπορεί να διεκδικήσει και να αποσπάσει με ένδικα μέσα αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τις πανίσχυρες εταιρείες παραγωγής καπνικών προϊόντων!!!
Η "επιστημονική αναζήτηση-περιπλάνηση" του ερευνητή μας στα βαθιά νερά της ιατρικής στατιστικής, σκοπίμως αποφεύγει τον κοραλλιογενή ύφαλο του παθητικού καπνίσματος, στο οποίο με βάση όλες τις εθνικές και διεθνείς κλινικές έρευνες και αναλύσεις αποδίδεται το μεγαλύτερο ποσοστό καρκινοπαθών.
Και όχι μόνο με καρκίνο του πνεύμονα!
Κατά τα άλλα επικαλείται προβλήματα υγείας που προκύπτουν από κακή διατροφή, όπως η παχυσαρκία, ή γενικότερης μόλυνσης του περιβάλλοντος, για να ενισχύσει το οπλοστάσιο της κούφιας επιχειρηματολογίας του με άσφαιρα πυρά.
Λες και η μασαμπούκα που είναι ατομική επιλογή με αυστηρά προσωπικές συνέπειες για τον κάθε άνθρωπο, (αφού η τροφή που καταναλώνει, θέλοντας και μη καταλήγει στο δικό του και μόνο στομάχι), μπορεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να συσχετισθεί με το κάπνισμα, το προϊόν του οποίου καταλήγει στα μούτρα και στα πνευμόνια αδιακρίτως θεριακλήδων και μη.
Τέλος, συνιστώ στον αμετροεπή αρθρογράφο να μην απαξιώνει και να μην συκοφαντεί ανθρώπους με τον βαρύ χαρακτηρισμό του φασίστα(!!) επειδή τυχαίνει να έχουν κάνει επιλογές ζωής διαφορετικές από τις δικές του.
Όπως εκείνος διατηρεί το δικαίωμα να πιστεύει τα απίστευτα, έτσι και οι γύρω του δικαιούνται να υπερασπίζονται τον εαυτό τους όπως εκείνοι κρίνουν επαρκέστερα και αποτελεσματικότερα.
Και μάλιστα στοιχειοθετημένα και εμπεριστατωμένα.
Όχι με αερολογίες!
Κι αν θέλει να καπνίσει;
Δικαίωμά του, με γειά του (που λέει ο λόγος) με χαρά του.
Αλλά χωρίς να βλάπτει κανέναν άλλον!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου