Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ...

Σε δελτίο τύπου που πρόσφατα (8/8) διανεμήθηκε, ο δήμαρχος γνωστοποιεί την πολιτική βούληση του ιδίου και της παράταξής του να προχωρήσει σε συνεργασία με ειδικούς στην σύνταξη μελέτης για την Οικονομική (δηλ μονομερώς τουριστική) Ανάπτυξη της Πάρου.
Σε αυτό υπάρχει εκτενής αναφορά σε θέματα βιωσιμότητας ή μη του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθείται, γίνεται επίκληση της ανάγκης για Αειφορία και -όπως είναι φυσικό σε τέτοιες προσεγγίσεις- εστιάζει στο ζήτημα της Φέρουσας Ικανότητας του τόπου μας.
Υπό άλλες συνθήκες θα χαιρέτιζα* ενθουσιωδώς μια τέτοια πρωτοβουλία, όμως...
Είναι ο Μάρκος και λαμπροί αστέρες που τον περιστοιχίζουν, οι οποίοι μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, λοιδορούσαν κάθε σκέψη, κάθε αιτίαση, κάθε υπαινιγμό προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τόνιζαν σε κάθε περίσταση την ορθότητα της πορείας που επέλεξαν και μάλιστα τόλμησαν να πουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών δικαίωσε αυτή την επιλογή.
Τώρα ανακάλυψαν τις "δυσμενείς επιπτώσεις" και όλα τα κακά της μοίρας μας;
Είναι ειλικρινής αυτή η μεταστροφή;
Αρκεί η έμπρακτη ομολογία του αδιεξόδου;
Πολύ φοβάμαι και τολμώ να το προεξοφλήσω (δυστυχώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν διαψεύστηκα σε ανάλογες περιπτώσεις) πως η όλη ιστορία θα εξελιχθεί σε άλλη μια επικοινωνιακή στρακαστρούκα, όπως και άλλες "οικολογικού" περιεχομένου στη διάρκεια της θητείας του...





*Θυμίζω πως, είτε ως αρθρογράφος, είτε ως ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε από αυτό εδώ το βήμα, πάμπολλες φορές έκανα έκκληση να ξαναδούμε τις επιλογές μας, να επανακαθορίσουμε την πορεία μας.
Δυστυχώς, κάθε φορά που συνέβαινε αυτό ακολουθούσε η χλεύη και η ανεγκέφαλη προσπάθεια προσωπικής μου απαξίωσης...

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη,
    όπως γνωρίζεις πολύ καλά τα γνωμικά
    ουδείς προφήτης δεκτός εστίν εν τη πατρίδι αυτού....εδώ μετα από πολλά χρόνια ανακάλυψαν ότι έχουμε υδρογονάνθρακες ενώ το φώναζε ο Κασιμάτης,ο Μ.Θεοδωρακης και πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες Επιστήμονες του εξωτερικού.....εγώ το μόνο που εύχομαι στο φίλο και Συμφοιτητή μου Δ.Προκοπιου που ανέλαβε την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης Καλή Επιτυχία. Επίσης να παραλάβει αξιόπιστα στοιχεία.Τελος,η σκοπιμότητα της μελέτης να μην αναλωθεί στην φέρουσα ικανότητα από και προς την Παροικιά...διότι μακροοικονομικά, μακροκοινωνικα και μεσοπροθεσμα θα έχουμε θέματα-προβληματα με Αεροδρόμιο-Αλυκη-Παροικια,Αλυκη-Παροικια-Ναουσα και γενικότερα-ειδικοτερα σε όλο το περιφερειακό δίκτυο μας.
    Με εκτίμηση
    Γ.Ε.Δεκάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νησί έχει υποστεί τόση και τέτοια κακοποίηση τα τελευταία χρόνια, ώστε ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που αναδεικνύονταν μια σοβαρή και αποφασισμένη τοπική ηγεσία, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το ανατάξει.
    Τα αποτελέσματα της μελέτης (εφόσον στηριχθεί σε πραγματικά στοιχεία κι όχι αερολογίες) απλώς θα επιβεβαιώσουν τα αδιέξοδα που μόνοι μας προκαλέσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή