Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Ήταν να μην βρει ο στραβός κατήφορο. Η επιτυχία των μέτρων εγκλεισμού επί κοροϊδοϊού έδειξε τον δρόμο για το μέλλον: «εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση». Σας θυμίζει τίποτα το υφάκι; Κατοχή είπατε; Χούντα είπατε; Μα υπάρχει "εύλογη" δικαιολογία. Τι και τότε υπήρχε; Ε, δεν τρώγεστε με τίποτα!

 

*Άστοχη, τουλάχιστον όσον αφορά στην διατύπωση η έκκληση για παύση της έκδοσης αδειών οικοδομής εκτός οικισμών στο νησί γενικώς και αορίστως.

Θυμίζω πως στο ΓΠΣ ελάχιστες περιοχές εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης (εντός οικισμού δηλαδή) με διάφορες αιτιάσεις.

Το "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι", δεν αποτελεί θεραπεία.

 

 

* Το να προσπαθείς μια καραμπινάτη αστοχία να την καταπολεμήσεις με μια άλλη πολλαπλάσιας ισχύος, μάλλον επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αν θεωρείς πως αποτελεί επιχείρημα το ότι θα πεινάσουν οι παριανοί εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο και θα αναζητήσουν την τύχη τους στην Αθήνα, όπως πριν 60 και 70 χρόνια, επειδή θα σταματήσει το όργιο καταστροφής της παριανής υπαίθρου, τότε, ή δεν έχεις απολύτως καμία επαφή με την πραγματικότητα, ή έχεις βαλθεί να αυτοχειριάζεσαι.

Γιατί, πως αλλιώς να εξηγηθεί η άγνοια(;) του γεγονότος πως ούτε το 5% από όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό δεν είναι παριανοί, κάτι που σημαίνει πως ο περιορισμός της οικοδομικής δραστηριότητας, απλώς θα οδηγήσει εκεί από όπου ήρθε το πλεονάζον "υλικό";

 

*Έγινε μόδα ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην Πάρο.

Ευκολάκι θα μου πείτε το να κλείνεις έναν δρόμο και να τον "βαφτίζεις" πεζόδρομο.

Μάλιστα κάποιοι στο "Ξενία" καμαρώνουν για το πρωτοποριακό της επιλογής τους.

Μόνο που δεν τους είδαμε να "πρωτοπορήσουν" και στον περιορισμό των ενοικιαζόμενων τροχοφόρων, σωστή γάγγραινα για το νησί.  

 

*Και μια και μιλήσαμε για οικοδομές προηγούμενα, να παραπέμψω όλους εκείνους τους "πανηγυριώτες" του 2016 (εγκαίνια νέου αεροδρομίου γαρ...) να ψάξουν τις τιμές ενοικίασης στέγης στο νησί .

Όσα του λείβονται ο καθένας ζητάει. Μιλάμε για ποσά εξωφρενικά.

Το ξεσάλωμα έχει πλέον προσλάβει γενικευμένο χαρακτήρα και αυτό φυσικά, είναι άλλο ένα καλούδι που μας απέφερε το τερατούργημα του Νέου Μεγάλου Αεροδρομίου. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου