Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

AΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...

 Θα έχετε ασφαλώς ακούσει πολλές φορές τους κυβερνώντες, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες να καταφέρονται στο αντικοινωνικό-παραοικονομικό φαινόμενο της ενοικίασης κατοικιών μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας AIRBNB.

Θα τους έχετε ακούσει να υπόσχονται "μέτρα" που θα περιορίσουν αυτήν την γάγγραινα που προκάλεσε μια απίστευτη φούσκα στην αγορά ακινήτων πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά.

Κι όμως, επί της ουσίας απλώς "χαϊδεύουν" τους κερδοσκόπους, αφού, ούτε κάποιος δραστικός περιορισμός επιβλήθηκε, ούτε κάποιο μέτρο ξεκαθαρίσματος του τοπίου υιοθετήθηκε.

Αντίθετα, στο εξωτερικό, εκεί που υπάρχει τουλάχιστον σοβαρότητα, οι πολιτικές αποφάσεις είναι δρακόντειες.

Η χώρα που θα έπρεπε να αποτελεί οδηγό για την Ελλάδα, η Ισπανία, έχει ανοίξει μέτωπο με τον άθλιο αυτό θεσμό και οδεύει προς την πλήρη απαγόρευσή του.

Ήδη, η πρωτεύουσα Μαδρίτη έχει περιορίσει ασφυκτικά τον αριθμό των ενταγμένων στην πλατφόρμα αυτή διαμερισμάτων, η δε πρωτεύουσα της Καταλονίας και πιο τουριστική πόλη της Ισπανίας Βαρκελώνη, βάζει ταφόπλακα σε αυτήν το 2028!

Ναι καλά διαβάσατε. Η βασιλεία του airbnb τελειώνει για την Καταλονία το 2028, επειδή και μόνη η ύπαρξή του, κατά τους Ισπανούς (και κάθε λογικό άνθρωπο) στρεβλώνει την αγορά ακινήτων σε αποκρουστικό βαθμό, προκαλώντας σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.

Για να επιβεβαιωθεί το λαϊκό γνωμικό που χρησιμοποίησα ως τίτλο για μια ακόμη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου