Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Υπόμνημα Εκλογών της 20ετιας του Δήμου Πάρου


Ζούμε σε μια εποχή, που δεν διαβάζουμε ή διαβάζουμε αποσπασματικά ή άλλα διαβάζουμε και άλλα ερμηνεύουμε ή τα ερμηνεύουμε όπως επιθυμούμε να τα βλέπουμε….. και στο τέλος τέλος, δεν θυμόμαστε στα πλαίσια της λήθης (σκόπιμης ή μη) τι έχουν γραφεί δημόσια και τι έχουν ειπωθεί σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης, και ποσοι Συμβουλοι παραιτουνται ή ανεξαρτητοποιούνται ή εκφραζουν την δυσαρεσκεια τους, δια της ομιλούσας σιγής και αδρανειας!!!
Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπώσεις σκόπιμα λαθεμένες και πολλές φορές να σπιλώνονται και προσωπικότητες στην βορά τού Facebook, Twitter, εφημερίδες κλπ... ή στο τέλος, να συμβιβάζονται με τις παροχες-ρουσφέτι διασφαλίζοντας, το εφήμερο προσωπικό  τους συμφέρον, με καπέλωμα ή προσχημα την προσφορά στο κοινωνικό συνολο και να διακρίνονται από ΑΦΩΝΙΑ.
Αν κάνουμε μια ψύχραιμη αναδρομή, στις εκλογές και στους συνδυασμούς που συμμετείχαν της τελευταίας 20ετιας, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι, ο συνδυασμός του Κώστα Ροκονίδα παρέμεινε Συμπαγής και συμμετέχει για 3η φορά συνεχόμενη εις ολόκληρον και εις το ακέραιον. Συγκεκριμένα, από την ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, την ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΟΥ, την ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ μέχρι και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΡΟΚΟΝΙΔΑ.

Συμπερασματικά, διαπιστώνουμε ότι, δεν υπάρχουν οι Συνδυασμοί οι οποίοι ήταν ανύπαρκτοι και ως αξιωματική αντιπολίτευση σε στιγμές που υπήρχαν διαφωνίες και σε επίπεδο Συμπολίτευσης με τις μετέπειτα ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις… αυτά για να υπάρχει και το λεγόμενο πολιτικό ήθος, μια κάποιας αξιοπρέπειας!!!
Μόνο λοιπόν, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ του Κώστα Ροκονίδα δίνει το παρόν στις Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Επειδή πολλοί μπερδεύουν, για τα μικροπολιτικά  και παραπολιτικά τους συμφέροντα (Προεκλογική Σκοπιμότητα!), την Αξιωματική ή Μείζων Αντιπολίτευση με την Ελάσσων Αντιπολίτευση του Δήμου. Επιχειρηματολογώντας ότι, Κώστας Ροκονίδας ψήφιζε Παρών σε Ψηφίσματα-Αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής…..
Ε, Ναι Λοιπόν, ψήφιζε η Μια (1) και Μοναδική Ψήφος ή ψήφιζαν οι Δύο (2) από το 2014 και εντευθεν, Παρών! Συνεπώς, ο Κώστας Ροκονίδας, ήταν Παρών και Μοναδιαία Μοναδικός στα Δημοτικά Συμβούλια, δεν ήταν ούτε ΎΠΕΡ ούτε ΚΑΤΑ! 
Δηλαδή, δεν ασκούσε πολιτική, ούτε επηρέαζε το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε Πολιτικής Απόφασης ή Της Εκάστοτε Δημοτικής Αρχής….. το προεκλογικό πυροτέχνημα μιας κάποιας επιχειρηματολογίας είναι Άτοπο και Αποδομημένο, εκ των Πραγμάτων και της δεδομένης Ανθρωπογεωγραφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Τελευταίας Δεκαετίας.
Ο Κώστας Ροκονίδας δηλώνει, πάντα Παρών στα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας. Πόσο μάλλον τώρα, που έχει όλους Εμάς, που την Επόμενη Μέρα θα σμίξουμε όλους τους Παριανούς και Παριανές. Διαχειριζόμενοι τις αποφάσεις, ερευνώντας, μελετώντας, με σύνεση, αρετή και τόλμη τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, με κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια για το συλλογικό Παριανό Συμφέρον….. αποφεύγοντας το εφήμερο συμφέρον αλλά με στόχο το διαχρονικό αέναο Παριανό συμφέρον…..

Επίσης, ο σχεδιασμός, η εκτέλεση, η διαχείριση και η αξιοποίηση δημοσίων έργων (λιμενικών, οδικών, υγείας, παιδείας) απαιτεί, συγκρότηση δεδομένων, προνοητικότητα και συνέχεια, για να μην καταστρέφουμε το μέλλον μας. Καλό, θα ήταν να δημοσιεύονται οι οποιεσδήποτε τελικές μελέτες ή/και οι αλλαγές αρχιτεκτονικών μελετών με τις αντιστοιχες μακέτες (κάποτε ήταν της μόδας!) μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε εργου (οχι κατόπιν εορτής ή/και λόγω εκλογών!). Και να μην έχει στόχο, η εκαστοτε Δημοτική Αρχή, μόνο τα κουστούμια και τις εκδήλωσεις κοπής της κορδέλας εγκαινίων, λησμονώντας τις αποφασεις προηγουμένων Δημοτικών Αρχών και την Αρχη της Συνεχειας των Εκτελεστικών Αποφάσεων-Δημοσιων Εργων.
Τέλος, οι δε πολίτες να συνεργάζονται, με την Δημοτική Αρχή, όχι μόνο για το εφήμερο προσωπικό τους συμφέρον, αλλά και για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, που συνυπάρχουν επαγγελματικά, σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων τους, για το διαχρονικό καλό τους αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας…. Δηλαδή να είναι σκεπτόμενοι και καλοί ψηφοφοροι έχοντας, πλήρη ευθυνη των πράξεων τους (θετική ή αρνητική).
Καλή και Λελογισμένη Ψήφος!!

ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Του Ευαγγέλου (Γαβαλάς)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟ
Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου