Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ


Τα κρούσματα ανομίας και ασυδοσίας συνεχώς αυξάνονται καθόσον μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Ολοένα κι εμπλουτίζονται με νέα, ευφάνταστα και για κάποιες άλλες παλιές εποχές ανήκουστα για τον τόπο μας περιστατικά.
Κάτι που συμβαίνει κάθε τουριστική περίοδο, τα τελευταία χρόνια.
Από που ν' αρχίσει και που να καταλήξει κανείς!

Η συνέχιση των βανδαλισμών σε βάρος των νερομηχανημάτων τείνει να γίνει συνήθεια, ενώ θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε πιο δραστικά μέτρα το δήμο μας (και την ΔΕΥΑΠ), όπως πχ. είναι η συστηματική επίβλεψη καθώς και η εγκατάσταση καμερών.

Η παραβατικότητα στους δρόμους είναι απερίγραπτη, με πρωταγωνιστές κυρίως αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι δεν σέβονται κανένα κανόνα οδηγικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που καβαλάνε "γουρούνες".

Η μετατροπή των πεζόδρομων σε σαλόνια εστιατορίων από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους καταληψίες αντιμετωπίζεται ως εποχιακή ίωση όχι μόνο από τη δημοτική αρχή, αλλά και από σημαντική μερίδα συμπολιτών.
Ο βίος αβίωτος για τους ανάπηρους συμπολίτες μας στο μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης.
Κατά τα άλλα "εγκαινιάζουμε" εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑΙ σε παραλίες... 

Η "κατάληψη" του 90% και βάλε των προσφερόμενων χώρων στάθμευσης της Παροικίας από ενοικιαζόμενα οχήματα εντέχνως υποτιμάται ως (ένας από τους 4 βασικούς) γενεσιουργός παράγοντας του κυκλοφοριακού χάους της πόλης. 
Η λύση ωστόσο αναζητείται στην επί πληρωμή στάθμευση κι όπως πάει η δουλειά σε λίγα χρόνια εκτός από τέλη κυκλοφορίας στο νησί θα πληρώνουμε και τέλη στάθμευσης.

Η απόρριψη σκουπιδιών -κυρίως ογκωδών αντικειμένων- όπου νάναι, όπως νάναι κι όποια ώρα νάναι, είναι πλέον καθεστώς με τις αρχές να επιδίδονται σε εκκλήσεις και συμβουλές, αντί της εφαρμογής των προβλεπόμενων κυρώσεων στους ασυνείδητους...

Η περίπτωση σκάφους που εντοπίστηκε να πραγματοποιεί παράνομα εκδρομές καταγράφηκε ως κάτι το πρωτοφανές από τα τοπικά ΜΜΕ.
Αμ δε!
Για τους γνωρίζοντες, αυτό είναι κάτι που υφίσταται εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον, αφού στο νησί προσέρχονται πάσης φύσεως επιτήδειοι προκειμένου να κάνουν την καλοκαιρινή αρπαχτή τους.
Οι πιο πονηροί από τους λαθροεπαγγελματίες (αλλοδαποί ως επί το πλείστον) γνωρίζουν και αποφεύγουν τις κακοτοπιές, επιλέγοντας απόμερα σημεία για φουντάρισμα και φορτοεκφόρτωση επιβατών με συνοδευτικά σκάφη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην στεριά με διάφορους "περίεργους" μεταφορείς τουριστών σε εξοχικές κατοικίες-παράνομα καταλύματα.

Για τα παράνομα καταλύματα τα έχω γράψει κατά κόρον.
Η κατάσταση είναι εκτός κάθε ελέγχου.
Οι "φιλοξενούμενοι" έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους κανονικούς πελάτες των πιστοποιημένων επιχειρήσεων διαμονής, επιχειρήσεων που υπόκεινται σε όλους τους αυστηρούς κανόνες της νομοθεσίας.

Όλα αυτά συνθέτουν και φέτος ένα σκηνικό εκτροχιασμού που δυστυχώς θα επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
 


 


1 σχόλιο:

  1. Εσύ, εγώ, ο άλλος, ο διπλανός, ο απέναντι, ο παρακεί, καταλαβαίνουμε πολύ καλά.
    Το θέμα είναι ό,τι ο Στούρνος δεν καταλαβαίνει, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή