Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ 

Στις 11/6/2014 συνεδρίασε το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς με μοναδικό θέμα την διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Στη συνεδρίαση παρέστη, έπειτα από σχετική πρόσκληση και το σύνολο του νεοεκλεγέντος συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Να ζητηθεί από το Δήμο να τοποθετηθούν άμεσα οι πληροφοριακές πινακίδες που οδηγούν στα πάρκιν, οι οποίες θα παραδοθούν από τον κατασκευαστή την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουνίου.

Να ζητηθεί από το Δήμο η κατάργηση της μπάρας που είναι τοποθετημένη στην έξοδο της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους και αντί της μπάρας να τοποθετηθεί πινακίδα ότι ξεκινάει πεζόδρομος.

Να ενταθούν οι προσπάθειες του Δήμου  για καλύτερη καθαριότητα στον οικισμό και στα δημοτικά πάρκιν.

Να συνεχιστούν οι περιηγήσεις στον οικισμό.

      Να συνταχθεί έγγραφο – έκκληση από το Σύλλογο προς τους κατοίκους της Παροικιάς, 
     για άσπρισμα του πεζόδρομου που βρίσκεται μπροστά από κάθε σπίτι.

Να ζητηθεί από τον υπεύθυνο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  να απομακρύνει τα μάρμαρα που είναι τοποθετημένα στο κέντρο της πλατείας του Κάστρου και να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο.

     Να οργανωθεί μουσική εκδήλωση στην πλατεία του Κάστρου στο τέλος Αυγούστου.

Να σταλεί έγγραφο στη Διοικούσα Επιτροπή του Ι. Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής και στο Δήμο, ώστε με ενέργειές τους το πανηγύρι του 15αύγουστου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε νέα του συνεδρίαση θα επεξεργασθεί και άλλες προτάσεις, αφού το θέμα δεν εξαντλήθηκε στην πραγματοποιηθείσα.

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί το νέο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας για την παρουσία του στη συνεδρίαση και τη συμμετοχή του στο διάλογο και στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

2 σχόλια:

 1. Καλά τα αιτήματα αλλά προς ποιόν και για πότε; Και πόσες φορές τα ίδια και τα ίδια ζητούμενα; Και το αποτέλεσμα μέχρι τώρα ποιο;
  Παιδιά μη χάνετε το χρόνο σας, την επόμενη χρονιά πάλι τα ίδια θα συζητάτε. Αν δεν αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή, να τοποθετήσει σαν υπεύθυνο για την Παροικία το ένα και μοναδικό κατάλληλο πρόσωπο που διαθέτει για το σκοπό αυτό, τότε μην περιμένετε αποτέλεσμα.
  Θα εκτιμήσει σωστά τα πράγματα ο νέος Δήμαρχος ή θα κάνει πειράματα;
  Τη λύση την έχει κοντά του. Θα μπορέσει να την δει ή θα ψάχνεται άσκοπα με ξιπασμένες κούφιες κυρίες, όπως έκανε και ο προηγούμενος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Αρίστο" επειδή και εσύ κατάγεσαι από την Παροικία και σίγουρα θα έχεις παρόμοιες ευαισθησίες σαν τον "Υποψιασμένο πολίτη", θα σου ζητήσω αν το κρίνεις σκόπιμο να κάνεις τις δικές σου παρεμβάσεις μέσα από το blog σου.
  Περίμενα ένα μήνα μετά τις εκλογές και μετά από τις διάφορες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ότι κάποιο "στίγμα'' θα έδινε ο Κωβαίος. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αν μάλιστα είναι αλήθεια ότι ακόμα δεν έχει μαζέψει τους δικούς του για να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τότε μάλλον οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι οι καλύτερες. Επειδή και εγώ τον στήριξα όπως και εσύ, γι' αυτό και πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω την παρέμβασή σου, μιας και η φωνή σου μετράει όπως εκτιμώ. Σε ευχαριστώ.

  Υ.Γ. Δεν πρόκειται για σχόλιο προς δημοσίευση, είναι μήνυμα αποκλειστικά προς εσένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή