Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς για το Κάστρο

Ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς στην προσπάθεια που κάνει για να βελτίωσει την εικόνα της Παροικιάς απέστειλε έγγραφο στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του χώρου στην περιοχή του Κάστρου. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

ΠΑΡΟΣ 17-6-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του Κάστρου της Παροικιάς απέστειλε στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων το ακόλουθο έγγραφο:

Πάρος 16 Ιουνίου 2014

Προς
την ΚΑ΄ Εφορεία
Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
Επαμεινώνδα 10 105 55 Αθήνα
(Υπ΄όψιν κ. Παπαδημητρίου Απόστολου)

Ο Σύλλογός μας, του οποίου το ενδιαφέρον για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς αλλά και των σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία του αποτελούν τον βασικό λόγο της σύστασή του, ευελπιστεί στην δική σας καλή συνεργασία.
Σας είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αθηνάς που εφάπτεται με τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο λόφο του Κάστρου της Παροικιάς.
Ο Σύλλογός μας είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των ερειπίων του αρχαίου ναού, όπως και στην επανατοποθέτηση της πληροφοριακής πινακίδας από την υπηρεσίας σας.
Επειδή στο κέντρο της πλατείας του Κάστρου είναι τοποθετημένα μάρμαρα που έχουν προκύψει από την αρχαιολογική σας έρευνα, τα οποία εμποδίζουν την διεξαγωγή εκδηλώσεων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την μετακίνησή τους σε άλλο σημείο.
Ήδη ο σύλλογός μας προγραμματίζει στην εν λόγω πλατεία μουσική εκδήλωση τον Αύγουστο, στην οποία είστε και προσκεκλημένοι.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου
Η Γεν. Γραμματέας
Ερμιόνη Καραγκούνη-Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου