Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κατρούγκαλος: Έχουμε βάσιμες απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δεν έχουν ενταφιαστεί οι δυνατότητες νομικής διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, παρά την αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος στηλίτευσε τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που χθες στη Βουλή ανέφερε πως τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν μπορούν να σταθούν, και θα πρέπει να αποφανθεί και η Ολομέλεια του Συμβουλίου, σχολιάζοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών κάνει κρίσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας.
Το βασικό θέμα, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι να μείνει ζωντανό το πολιτικό θέμα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων, ώσπου να υπάρχει στη χώρα μία κυβέρνηση που να είναι διατεθειμένη να διαχειριστεί σοβαρά το θέμα αυτό, ενώ εκτίμησε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι  σε θέση να το κάνει αυτό.
Επεσήμανε ακόμα πως το γεγονός ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι βάσιμες φαίνεται και από το γεγονός ότι οι δανειστές μας φρόντισαν στις μνημονιακές συμβάσεις να θέσουν όρο περί μη συμψηφισμού των υποχρεώσεων της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου