Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ισχύει ή δεν ισχύει;

Δανειζόμενος την γνωστή έκφραση από τον Όργουελ, ομολογώ πως μερικοί είναι τελικά πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.
Απολαμβάνουμε λοιπόν το μοναδικό φαινόμενο, ενώ έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο κυκλοφοριακή ρύθμιση για όλο το νησί, αυτή να εφαρμόζεται μόνον εκεί που τα "διαπλεκόμενα" δεν επιβάλουν τη θέλησή τους.
Ανάσανε η Παροικιά η Νάουσα και το Πίσω Λιβάδι από το άγος των τροχοφόρων και μπράβο στις αρχές μας γι αυτό, παρά τη γρίνια των αμετανόητων αυτοκινητανθρώπων.
Ποιος μπορεί να λύσει το μυστήριο της Αλυκής, όπου η κυριαρχία των τροχοφόρων καλά κρατεί;
Γιατί δεν εμφανίζεται κανείς να παρέμβει και να απαλείψει την άθλια εικόνα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων κατά μήκος της παραλιακής, όπου παρά τις απαγορευτικές πινακίδες και τις ζαρντινιέρες ο χώρος διέλευσης  μετά βίας ξεπερνά τα δύο μέτρα;
Και να σκεφτεί κανείς πως δύο χώροι στάθμευσης βρίσκονται σε απόσταση το πολύ 100 μέτρων που άδικα περιμένουν να τους προτιμήσουν οι ασυνείδητοι.
Γιατί δεν μεριμνά κανείς για το θέμα της απαγόρευσης διέλευσης μετά τις 19.00 μμ, κι επικρατεί το "μπάτε σκύλοι αλέστε";
Η εντύπωση που κυριαρχεί είναι ότι οι γνωστοί "ιδιοκτήτες" του χωριού έχουν επιβάλει την θέλησή τους και δεν τολμά κανείς να καταστήσει σεβαστά τα αυτονόητα.
Άλλωστε τόση προσπάθεια έγινε για βγει το "σωστό" αποτέλεσμα στις εκλογές για χάρη της διαπλοκής.
Τσάμπα να πάει τόσος κόπος;

Ποιος θα μας απαντήσει τελικά, εάν ισχύει ή δεν ισχύει η κυκλοφοριακή ρύθμιση για τον πανέμορφο αυτό παραλιακό οικισμό του νησιού μας;

4 σχόλια:

 1. Όλα εδώ αποκαλύπτονται, δεν είναι τυχαίες οι μονοσταυρίες και συμμαχίες που παίχτηκαν. Το τοπικό συμβούλιο της Αγκαιριάς να λάβει δράση άμεσα, ειδάλως το χωριό τους θα την πληρώσει την νύφη. Ο τουρίστας δεν θέλει να βλέπει τους παραλιακούς δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η εικόνα του παραλιακού τα προηγούμενα χρόνια ήταν σαφώς πιο καλή επειδή υπήρχε ενδιαφέρων από τη μεριά Καλακώνα που κυνηγούσε το όλο θέμα,παρακινώντας λιμεναρχείο @ αστυνομία.
  Αυτό όμως δεν σύμφερε τους διαπλεκόμενους όπως τους ονοματίζεις γιατί φοβόντουσαν μη και χάσουνε τα φράγκα κι έτσι ξαναγυρίζσαμε στο μπάχαλο.
  Να τους χαίρεστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τις πινακίδες δεν ξέρω φίλε Αριστοφάνη αλλά οι ζαρντινιέρες έκαναν την δουλειά τους και χάρη σε αυτές γεμίσαμε τουρίστες Ρώσσους , Λευκορώσσους , Αφγανούς και άλλους μελαψούς..
  Υ.Γ Για κάποιους μαγαζάτορες που σιγά σιγά αυξάνουν τα τραπέζια τους πάνω στις προβλήτες κουβέντα να μη γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. H Αλυκιώτικη κόζα νόστρα επέβαλε τον δικό της νόμο κάμποσα χρόνια πριν.
  Όσοι αφελείς μπήκαν στο ρουθούνι της πήραν το μπογαλάκι και δρόμο από το χωριό.
  Ρωτήστε τον Καρακατσάνη να μάθετε λεπτομέρειες για τα αίσχη που πέρασε και τις καταγγελίες που έκαναν γαργάρα οι υπηρεσίες.
  Τώρα σφίγγουν το λουρί στο λαιμό άλλων μαγαζατόρων που δεν τους γουστάρουν για να αναγκαστούν να φύγουν κι αυτοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή