Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ...


Άστραψε και βρόντηξε λοιπόν ο Υβριστής, με μιαν ακόμα απερίγραπτη ανάρτηση στο ιστολόγιό του, όπου επιχείρησε ανεπιτυχώς να περάσει στην αντεπίθεση.
Κι από ΥΠΟΛΟΓΟΣ να γίνει ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ.
Από κατηγορούμενος, δικαστής!

Αφορμή; 
Ο "εκβιασμός" τον οποίον υπέστη απ' όσους θέλησαν να υπενθυμίσουν, τόσο στον ίδιο όσο και στους πολίτες-ψηφοφόρους, παρελθόντα "έργα και ημέρες" του, ν' αντιπαραβάλλουν τις προ πενταετίας με τις τωρινές εκτιμήσεις και αναφορές του για τον αρχηγό της παράταξης με την οποία κατέρχεται στις εκλογές και δήμαρχο της Πάρου Μ.Κωβαίο.
Να καταδείξουν τις κραυγαλέες αντιφάσεις μεταξύ του χθες και του σήμερα.
Το μενού της εξαλλοσύνης περιελάμβανε απειλητικό κιόλας επίλογο (κατά την συνήθη τακτική του) περί δίωξης(;;;) των ασεβών! 

Επί της ουσίας τώρα:
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς την αποστροφή που αφορά στην αιτιολόγηση της καθόδου του στις εκλογές υπό τον Μάρκο, τότε είναι φανερό πως εμμένει στις παρελθούσες και άκρως προσβλητικές για τον δήμαρχο απόψεις.
Γι αυτό άλλωστε δεν αναίρεσε, δεν ζήτησε καν μια ανθρώπινη συγγνώμη (δικαίωμα στο λάθος έχουν όλοι) για τις ασχήμιες στις οποίες προέβη τότε, στην προσπάθειά του να πολτοποιήσει ηθικοπολιτικά τον Μάρκο Κωβαίο!!
Απλά για εκείνον, ο Μάρκος αποτελεί ένα αναγκαίο (μικρότερο) κακό μπροστά στον επερχόμενο "κομμουνιστικό κίνδυνο" που αντιπροσωπεύει ο Ροκονίδας και οι "μπολσεβίκοι" του (όπως πχ. οι Αγ. Πατέλης, Α. Κάγκανη, Αθ. Μαρινόπουλος, Γ.Μπαρμπαρίγος, Φρ. Τσαντάνης, κα).
Δεν αποτελεί γι αυτόν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα μέσο, ένα εργαλείο δηλαδή για τις πολιτικές του βλέψεις, που "ταξιδεύουν" μακρυά... 

Συν τοις άλλοις, επιχείρησε να εμπλουτίσει και το ποινικό δίκαιο, νομοθετώντας ο ίδιος την αντιπαραβολή των απόψεών του ως παράνομη πράξη!!!
Μη έχοντας συναίσθηση λόγων και πράξεων, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμηχανίας και εξαλλοσύνης, κατηγορεί με πλάγιο τρόπο, συλλήβδην και αδιακρίτως αντιφρονούντες συμπολίτες του για "χρέη προς το δήμο", για "παράνομα μαγαζιά", για "μπάφους" κλπ, θεωρώντας πως τέτοιες κατηγορίες είναι πολιτικά επιχειρήματα, ή έστω παραπολιτικά αστεία για να περνάμε την ώρα μας.
Κατήφορος δίχως τέλος...




Υστερόγραφο:

 Από αυτό εδώ το βήμα, βήμα που υπερασπίστηκα τον Μάρκο στις προηγούμενες εκλογές έναντι των υβριστών του (με δεσπόζουσα θέση μεταξύ αυτών, εκείνη του εν λόγω κυρίου), καλώ τον φίλο από τα παλιά και συμμαθητή μου να τον "μαζέψει" έστω την υστάτη στιγμή.
Να σταματήσει να δηλητηριάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου με τα λεγόμενά του και τα καμώματά του.
Να επιστρέψει η αντιπαράθεση για τον Δήμο Πάρου στον φυσικό της χώρο, που δεν είναι άλλος από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Όσο σκληρή κι αν είναι αυτή η αντιπαράθεση, θα πρέπει να εστιάσει στα πεπραγμένα και στις πολιτικές θέσεις ενός εκάστου των υποψηφίων, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, τοπικών συμβούλων κοκ.
Δηλαδή στο τι είπαν, τι έκαναν, τι δεν έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν.
Και όχι στην ανταλλαγή ύβρεων και απειλών κατά πάντων για δημιουργία επωφελών εκλογικά εντυπώσεων, από τύπους πολιτικά τυχάρπαστους και φαιδρούς
Κι επειδή γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά με τον Μάρκο κι επειδή κι αυτές οι εκλογές σύντομα θα είναι παρελθόν και αδιακρίτως αποτελέσματος θα είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να Συνυπάρχουμε (ο καθένας με τις απόψεις του, τις εμμονές του, τα κουσούρια του), πιστεύω πως θ' ανταποκριθεί στην έκκλησή μου, να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους ασχήμιες, που παλαιότερα -θυμίζω- από κοινού στιγματίσαμε και πολεμήσαμε.
Διαφορετικά θα χρεωθεί μια κατάσταση για την οποία δεν θα είναι απλά ηθικός αυτουργός, αλλά συναυτουργός!!!









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου