Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Μνήμες προεκλογικής προβοκάτσιας (2)

Σε προηγούμενο ομότιτλο κείμενο αναφέρθηκα σε καραγκιοζιλίκια τα οποία συνέβησαν σε βάρος μου στις δημοτικές εκλογές του 2002.
Σήμερα θ' αναφερθώ σ' εκείνες του 2006, στις οποίες υπήρξα και πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αυτή τη φορά με μια δημοτική κίνηση/παράταξη της οποίας υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος.
Της "Ε.Δ.Κ.Π.Πάρου", επικεφαλής της οποίας ετέθη κατόπιν μαζικής ψηφοφορίας και πανηγυρικής εκλογής ο Λ.Κοντός, στην πρωτόγνωρη κι ανεπανάληπτη εκείνη αμεσοδημοκρατική διαδικασία της "Πανδρόσου" τον Φλεβάρη του ίδιου έτους.
Απέναντί μας ήταν η παράταξη του απερχόμενου και ξανά υποψηφίου δημάρχου Γ.Ραγκούση,"Ενότητα για το Μέλλον".
Σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν των εκλογών αυτών έχω αναφερθεί σε διάφορα παλαιότερα κείμενα. 
Τα περισσότερα από αυτά απασχόλησαν άλλωστε τον τοπικό τύπο της εποχής και είναι λίγο πολύ γνωστά.
Οπότε τα παρακάμπτω και πάω κατευθείαν στην ουσία της υπόθεσης, που θα μας απασχολήσει στο σημερινό σημείωμα.
Έχουμε φτάσει πλέον στην τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες, οπόταν κι είναι προγραμματισμένη ραδιοφωνική αναμέτρηση στον ΗΧΩfm ανάμεσα σε εκπροσώπους των δυο αντιπάλων συνδυασμών.
Ως ημέρα του ντιμπέιτ έχει επιλεγεί η Τρίτη.
Τη μεν πλευρά της "Ενότητας" καλούνται να εκπροσωπήσουν ο δήμαρχος Γ.Ραγκούσης και ο πρόεδρος του Δ.Συμβουλίου Χ.Βλαχογιάννης, τη δε "Ενιαία" ο επικεφαλής Λ.Κοντός κι εγώ.
Η επιλογή μου ως εκπροσώπου η οποία ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, έχει θορυβήσει πολύ την πλευρά Ραγκούση,  έχει δε υποπέσει στην αντίληψή μου μια περίεργη νευρικότητα /κινητικότητα στο κατ/μα της τράπεζας όπου εργαζόμουν, αμέσως μόλις αυτό κατέστη γνωστό...
Κι ενώ όλα είναι ρυθμισμένα μέχρι κεραίας για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση, έχω ήδη εξασφαλίσει (υποψιασμένος γαρ...) προ τετραημέρου άδεια για την απρόσκοπτη παρουσία μου εκεί, αίφνης μου ανακοινώνεται αργά το μεσημέρι της Δευτέρας πως για "λόγους ανωτέρας βίας" ανακαλείται η προγραμματισμένη άδεια μέχρι νεωτέρας.
Ο μεθερμηνευόμενον εστί, αντίο ραδιοφωνική αναμέτρηση!
Φυσικά αυτή η "ανωτέρα βία" ουδέποτε επεξηγήθηκε κι αιτιολογήθηκε από τη διεύθυνση, αλλά ο έχων στοιχειώδη νου αντιλαμβάνεται την αιτιολογική προέλευσή της.
Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ούτε έλλειψη προσωπικού υπήρχε, ούτε κάποιο άλλο έκτακτο γεγονός (συνέβαιναν ενίοτε τέτοια) που να δικαιολογούσε την ακύρωση της δυνατότητας να παραστώ στην αναμέτρηση αυτή, ει μη μόνον ...ο φόβος της πλευράς Ραγκούση πως "θα γινόταν το έλα να δεις", όπως γλαφυρά μας εκμυστηρεύτηκε ο αείμνηστος Χρήστος εκ των υστέρων, που ήταν και συντονιστής της διαδικασίας.
Σημειώνω πως τα γεγονότα αυτά εκτυλίσσονται σαν επίλογος μιας μακράς περιόδου 5 περίπου ετών, όπου ανά τακτά διαστήματα δεχόμουν επιθέσεις που στόχευαν την επαγγελματική μου υπόσταση, επιθέσεις που ενορχηστρώνονταν από τον τότε δήμαρχο (παρά τις επίμονες διαψεύσεις του, αυτές είχαν πιστοποιηθεί και μαρτυρηθεί/αποκαλυφθεί από ανώτερα διοικητικά στελέχη της τράπεζας).
Τελικά η αναμέτρηση διεξήχθη κατά τρόπον που εξυπηρετούσε τα σχέδια Ραγκούση, αφού η παρουσία του "αντικαταστάτη" μου Τάσου Τζιώτη (όπως και του Λούη) ήταν εξαιρετικά υποτονική και εντελώς εκτός του πολεμικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί με υπαιτιότητα της αντίπαλης πλευράς.
Άλλη μια προβοκατόρικη "παρέμβαση" είχε κάνει το θαύμα της, προεκλογικά και αυτή τη φορά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου