Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ήγγικεν γάρ η ώρα, ώ Πάρος!

Στην Πάρο του 2019, κυριαρχεί ο εαρινός εφήμερος ενθουσιασμός του καλοκαιριού και η φθινοπωρινή μελαγχολία του χειμώνα. Σε αρνητικό συνδυασμό με την απελπισία που δημιουργεί, η ηθική και οικονομική κρίση στον καθένα μας. Μας κάνει απαισιόδοξους και μοιραίους στα προβλήματα μας (προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά).
Στην Πάρο, που Αποπαριανοποιείται ένεκα της αναζήτησης οικονομικών πόρων επιβίωσης, ξεπουλώντας και σπαταλώντας τον φυσικό της πλούτο (παραλίες, οικόπεδα, ακίνητα, οικογενειακές επιχειρήσεις, φυσικό περιβάλλον), αδρανοποιώντας τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (υγεία, εργασία, ανάπτυξη, υποδομές, μετακινήσεις, εμπόριο κ.α)
Την στιγμή, που ακόμη και ο απλός καφές στις καφετερίες, τα μπαράκια και κάθε είδους κέντρα εστίασης δεν ισοδυναμεί με ψυχαγωγία, υγιής ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, του πνεύματος, της ελπίδας και των ονείρων μας. Αλλά, αναλώνεται σε συζητήσεις προβλημάτων, προβληματισμών και ψυχολογικών πιέσεων της ζοφερής καθημερινότητας του καθενός μας.

Ήγγικε η ώρα, να μην αρκούμαστε στην στοιχειώδη επιβίωση μας, έχοντας απωλέσει από το λεξιλόγιο μας τον όρο Ευημερία, εξυπηρετώντας τις διάφορες κάστες (και δη εισαγόμενες!) ποδηγετώντας ολόκληρη την Παριανή κοινωνία. Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, ενάντια στο ισχύον ξενοκίνητο κοινωνικό και πολιτικό Παριανό γίγνεσθαι….. και τις μεθοδεύσεις καταπάτησης κοινωνικών αγαθών. Με την δύναμη της Παριανής Κοινωνικής Λαϊκής Συσπειρωμένης Ψήφου.
Ήγγικε η ώρα, για την ευημερία του τόπου μας, άνευ εποχικότητας.
Ήγγικε η ώρα, να προβάλλονται, να στηρίζονται και να επιλύονται (άμεσα, ει δυνατόν!) οι ανάγκες σύσσωμου του Παριανού Λαού μας, της Νεολαίας μας. Εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και ταυτότητες.
Ήγγικε η ώρα μαζικά, δυναμικά να βάλουμε πλάτη, να αγωνιστούμε ανοίγοντας το δρόμο για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες που έχει το νησί μας και για τις επόμενες γενεές που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επιβιώνουν και να επιστρέφουν στην γενέθλια γη τους!!!
Ήγγικε η ώρα, του Κώστα Ροκονίδα, γιατί αποτελεί την 25ετη συνεχή, ήρεμη, αγωνιστική, οξυδερκή δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νησιού μας. Στηρίζω, Συμπορεύομαι και Συντάσσομαι, με Δήμαρχο Φάρο και Πυξίδα, τον Κώστα Ροκονίδα.  Διότι, θεωρώ -πλέον!- ότι, έχει Ισχυρή Βούληση, Θέληση, Αυτοδιοικητική Ικανότητα και Μαχητικότητα, για 2η συνεχή φορά ως Υποψιασμένος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Πόσο μάλλον, σήμερα, τώρα, που Επιστρέφω Σοφότερος και Οικογενειακώς στην Πατρική μου Γή και Οικία.

Ο ΠΑΡΙΑΝΌΣ, ΠΌΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ! Αυτό μας έμαθε ιστορία μας, αυτό μας μάθαιναν οι Παππούδες μας, οι Γονείς μας, οι Παριανές Γενεές μας. Αυτή η σκέψη θα πρέπει να είναι, το εφαλτήριο της προσπάθειας μας, να διαφυλάξουμε και να προασπίσουμε, τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας! Πριν λοιπόν, ο καθένας, από μας, πάει για τον επόμενο καφέ του (πριν τις εκλογές!) παρακολουθώντας άπραγος & αποστασιοποιημένος τις εξελίξεις, θα ήταν συνετό, φρόνιμο και επιβεβλημένο να αναρωτηθεί, μήπως ήρθε η ώρα, να αλλάξουμε οι ίδιοι την μοίρα μας… με την ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή μας και τις πράξεις μας.
Τέλος, να μην αποτελεί ο εκάστοτε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, αδρανής πολιτικός γυρολόγος, τσόντα σε υπό κατάρτιση συνδυασμό, πόσο μάλλον επικαιροποιημένο ανέκδοτο στα Social Media (Facebook, Instagram,Twitter). Αλλά, να διακρίνεται, για την Υπεύθυνη Κοινωνική του Στάση με Συνέπεια, Μαχητικότητα και Συνεχή Αυτοδιοικητικό Έλεγχο, κοιτώντας τον Ψηφοφόρο, που τον εξέλεξε-ανέδειξε με Ευθύτητα και Ειλικρίνεια στα μάτια …….
Γιατί υπάρχει Φιλότιμο και Δη Παριανό!  

Γιώργος Ε. Δεκάριστος (Γαβαλάς)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Κώστας Ροκονίδας-Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου