Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ;

Έγραφα πέρυσι:

 

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018


ΑΠΡΑΞΙΑ...

Βουλιάζει το νησί από κόσμο φέτος.
Όπως και πέρυσι όμως, η Πάρος βουλιάζει στα προβλήματα που προκαλεί η αντικειμενική αδυναμία της ν' ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις του "μέγα πλήθους" των επισκεπτών.
Τα πρώτα άκρως ανησυχητικά σημάδια για τις μέλλουσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την άκρατη και άκριτη "ανάπτυξη", έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους με το έμπα κιόλας της τουριστικής αιχμής.
Δεν είναι μόνο τα αποθέματα νερού που στέλνουν μήνυμα κόπωσης.
Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της καθαριότητας που αποτελεί ζητούμενο παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των δημοτικών υπαλλήλων.
Σημάδια κόπωσης εμφανίζουν και οι υποδομές, οι οποίες λειτουργούν οριακά, ή απλώς υπολειτουργούν!!
Δεν είναι μόνο το κυκλοφοριακό που έχει καταστήσει το σύνολο σχεδόν των οικισμών του νησιού δύσκολα προσβάσιμο ιδιαίτερα τον Αύγουστο, με την ίδια την πρωτεύουσα να είναι άβατο για τους εποχούμενους τουλάχιστον επί τριμήνου.
Είναι και η πλήρης αναρχία που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λουόμενους τις περισσότερες παραλίες, χωρίς οι τοπικές αρχές να δείχνουν ίχνος ενδιαφέροντος για το γεγονός.
Εξαντλούν τη φαιά τους ουσία σε ευχολόγια ή σε συσκέψεις με υπουργούς και λοιπούς αξιωματούχους που κατά καιρούς εμφανίζονται για πολιτικό νταραβέρι...
Η ρύπανση/μόλυνση του περιβάλλοντος, ειδικότερα εκείνη του θαλάσσιου, γνωρίζει πρωτοφανή έξαρση, με ορισμένες περιοχές να είναι μονίμως στο έλεος ασυνείδητων και ατιμώρητων εγκληματιών.
Η απόρριψη λυμάτων σε απόσταση αναπνοής από την ακτογραμμή είναι πλέον καθεστώς και όσοι χειριζόμαστε σκάφη και κάθε λογής πλωτά μέσα, το συναντούμε από τα μέσα Ιουνίου σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Οι μόνοι που δεν βλέπουν και δεν ακούνε τίποτα είναι οι Αρμόδιοι και Αριστογείτονες που φέρουν και την τελική ευθύνη για την όλη κατάσταση.
Κατά τα άλλα οι σχεδιασμοί και τα παραπολιτικά κωλοσουρώματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εκλογές και όχι στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα...
Πως το είχαμε πει προεκλογικά;
Α ναι!
ΠΑΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ!!! 

Υπάρχουν ελπίδες ν' αλλάξει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου