Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Η καραμέλα που πιπιλίζουν σε μόνιμη βάση οι "Μενουμευρώπηδες" όλων των αποκλίσεων κι εκδοχών, είναι πως "το 2015 γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες".

Οι της νεοφιλελεύθερης κοπής (ΝΔ, Ποτάμι, ΚΙΝΑΛ,κλπ) θεωρούν πως η κυβέρνηση των Αλέξη-Βαρουφάκη ηττήθηκε πολιτικά γιατί δεν έπρεπε να δώσει μάχες με το ευρωιερατείο, αλλά να σπεύσει να υποταχθεί πάραυτα στα κελεύσματά τους.
Χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, εντελώς αδιαμαρτύρητα και αγόγγυστα!
Οι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ψευτοαριστερών/ψευτοπροοδευτικών εκδοχών, ισχυρίζονται πως επανήλθαν στον πραγματικό κόσμο μετά την "διαπραγμάτευση" του α' εξαμήνου του 15.

Το κρίσιμο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από όλους τους αμπελοφιλοσοφούντες είναι το εξής:
Ποιο το όφελος για την Ελλάδα από την συμμετοχή της στην Ευρωζώνη;
Χρεοκόπησε ή δεν χρεοκόπησε σε συνθήκες Ο.Ν.Ε.;
Γιατί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ -στη φυλακή του ευρώ ορθότερα- αφού, αυτό όχι μόνο δεν την προστάτεψε, όπως νυχθημερόν μας διαβεβαίωναν πριν την ένταξή μας σε αυτό οι πάσης φύσεως σαλταδόροι της "ανάλυσης", αλλά αντίθετα επιτάχυνε την πορεία προς το φαλιμέντο;
Κι εξακολουθεί να κρατάει σε ομηρία για δεκάδες χρόνια στο μέλλον ολόκληρη τη χώρα και το λαό της;
Κι ενώ έτσι προδήλως έχουν  τα πράγματα, αυτοί το βιολί τους!
Συνεχίζουν ακάθεκτοι να παραμυθιάζουν τον κοσμάκη με τις σαχλαμάρες περί την αναγκαιότητα παραμονής στο ευρώ και περί την προσπάθεια ν' αλλαχθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη!!

Σπέρνουν την αυταπάτη περί "αλλαγής" της Ευρώπης κι εξανθρωπισμού της όταν επικρατήσουν (ξανά) οι "προοδευτικές" και "δημοκρατικές" δυνάμεις και αλλάξει το "μίγμα πολιτικής"...
Δηλαδή όλοι αυτοί που μας σταύρωσαν πριν εννιά χρόνια τώρα θα μας αναστήσουν!
Δυσκολεύεται ο νους κάθε λογικού ανθρώπου να διακρίνει τα όρια μεταξύ ΑΠΑΤΗΣ και ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου