Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

KATAΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΧΘΡΩΝ...

 Όταν ξεκίναγε η ολέθρια περιπέτεια της διεκδίκησης νέου μεγάλου αεροδρομίου, οι εμπνευστές, αλλά και οι ακόλουθοι (αυτοί κατά κανόνα διαθέτουν λιγότερο μυαλό από τους πρώτους...) στην προσπάθειά τους να προσδώσουν πολιτικό κύρος και κοινωνικό βάθος σ' αυτήν, επιδόθηκαν σ' ένα κυνήγι μαγισσών, καταγγέλλοντας "άνομα συμφέροντα" που αντιστρατεύονταν το "όραμα του Παριανού λαού" για μια Πάρο... χωρίς παριανούς!

Στοχοποίησαν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν απλώς κάθε δικαίωμα να διαφωνούν και να αντιδρούν σ' όποια επιλογή τους αφορούσε, αλλά είχαν και έννομο συμφέρον κατοχυρωμένο από τον Συνταγματικό Χάρτη της χώρας, να προστατέψουν την ζωή και τα περιουσιακά τους στοιχεία από την υποβάθμιση στην οποία θα τα οδηγούσε η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Φυσικά πόσο άνομα ήταν τα εν λόγω "συμφέροντα" και πόσο "έννομα" τα άλλα που ήθελαν το τερατούργημα, φάνηκε στην πορεία.

Ωστόσο, ερχόμενοι στο σήμερα, βλέπουμε το έργο να επαναλαμβάνεται με την ενοχοποίηση επαγγελματιών που ασχολούνται με τον χώρο των ακινήτων (μεσίτες, οικοδόμοι, πολ. μηχανικοί κλπ), οι οποίοι ορθώς αντιδρώντες, είπαν ένα μεγαλόστομο και επιχειρηματολογημένο όχι στις τερατώδεις ανοησίες περί κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης για "κάποιο διάστημα".

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται όχι απλά ως φάρσα, αλλά ως ιλαροτραγωδία....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου