Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

 

Νέα ευρήματα στο Ιερό του Απόλλωνα στη Μάντρα και στο Τσιμηντήρι – Δείτε φωτογραφίες

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΑΣ...

Στην παραλιακή γραμμή της Αλυκής, κάθε τουριστική περίοδο αφθονούν τα τραπεζοκαθίσματα, εκτός των άλλων στοιχείων που πιστοποιούν την "ανάπτυξη" του τόπου μας (αυτοκίνητα και μηχανάκια των καταληψιών του λιμανιού, κ.α.).

Αν οι διακηρύξεις περί "δικαιώματος στη ζωή των ΑΜΕΑ" είχαν κάποιο αντίκρυσμα, τότε θα είχε παραχωρηθεί σ' αυτούς τους συνανθρώπους μας όχι μία, αλλά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις θέσεις για στάθμευση στην περιοχή.

Eνώ έχει μετατραπεί όλη η παραλιακή σε "ζωτικό χώρο" για συγκεκριμένους επαγγελματίες, όπου αναπτύσσουν κατά το δοκούν (παράνομα εννοείται) τα τραπεζοκαθίσματά τους, λίγος χώρος για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν περισσεύει!

Αλλά, ακόμη και αυτή η προβλεπόμενη θέση, δεν είναι πάντοτε προσβάσιμη, αφού κάποιος ή κάποιοι καλοθελητές την εμποδίζουν τοποθετώντας γύρω γύρω ζαρντινιέρες και ουσιαστικά αχρηστεύουν το μέτρο.

Μήπως και γι αυτό φταίει η "υποστελέχωση";

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η αδερφή του Κικίλια! ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ το αφήγημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό...

 Μπορεί να μην έχει σήμερα σχέση ο Βασίλης Κικίλιας με τον τουρισμό, όμως είναι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επομένως η αδερφή του όταν γκρεμίζει το αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος, είναι μια είδηση που δεν γίνεται να περάσει στα ψιλά…
Ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ένας εξέχων Έλληνας εμπειρογνώμοναςπροειδοποίησε ότι το οικονομικό όφελος από αυτή την έκρηξη έχει «βαρύ κόστος».
Το πρόβλημα του υπερτουρισμού είναι μια σκοτεινή πραγματικότητα για την Ελλάδα και αντιπροσωπεύει «ένα μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε στο Anadolu η Κατερίνα Κικίλια, επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τα ελληνικά νησιά, ακόμη και η πρωτεύουσα Αθήνα, έχουν ήδη εξαντλήσει την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν τουρίστες, προειδοποίησε.
«Η Ελλάδα πέτυχε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να παρατείνει την τουριστική περίοδο, ενισχύοντας κατά συνέπεια τα τουριστικά εισοδήματά της, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την οικονομία, στη μεταπανδημική περίοδο.
Αλλά αυτό είχε βαρύ κόστος», είπε η Κικίλια.

H Aθήνα, τώρα ένας προορισμός όλο το χρόνο, τον οποίο επισκέφθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι το 2023, είναι από τα μέρη που αισθάνονται περισσότερο το βάρος του υπερτουρισμού, είπε και συνέχισε:
Μία από τις πρωταρχικές και πιο εμφανείς συνέπειες του υπερτουρισμού στην Αθήνα είναι η στεγαστική κρίση.
Τόσες πολλές περιοχές και γειτονιές της Αθήνας έχουν καταληφθεί από καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και έχουν γίνει κόμβοι τουριστικών καταλυμάτων, με αποτέλεσμα την έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση για εργάτες, φοιτητές και οικογένειες, εξήγησε.
Το πρόβλημα, πρόσθεσε, έχει επιδεινωθεί από την εισροή επενδυτών της Golden Visa που αγόρασαν ακίνητα στην πρωτεύουσα.
«Για παράδειγμα, στην κεντρική γειτονιά του Κουκακίου, οι διευθυντές σχολείων διαμαρτύρονται για τη σημαντική μείωση του αριθμού των μαθητών, καθώς πολλές οικογένειες που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα εκτοξευόμενα ενοίκια αναγκάστηκαν να φύγουν», είπε η αδερφή του γνωστού υπουργού της ΝΔ.
Αναλύοντας τις κλιμακωτές επιπτώσεις του υπερτουρισμού, είπε ότι οδηγεί σε αυξημένες τιμές σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και σε άλλες βασικές υπηρεσίες, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση σε έναν τοπικό πληθυσμό που ήδη παλεύει με μια σοβαρή κρίση κόστους ζωής.
Μια άλλη περιοχή που απειλείται είναι η σφαίρα του πολιτισμού και της κληρονομιάς, είπε η ειδικός.
«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πολιτιστικά μας στοιχεία.
Έχουμε πολύ ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά και παραδόσεις.
Ωστόσο, ως μέρος των προσπαθειών για την ικανοποίηση των αναγκών των τουριστών, αρχίζουμε να τα αλλάζουμε και να τα προσαρμόζουμε όλα αυτά σε αυτό που θέλουν οι τουρίστες», είπε.
Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα.
www.bankingnews.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

 
ΤΙ "ΚΡΥΒΕΙ" το ναυάγιο της Σικελίας! ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ θάνατοι μιας παρέας «χρυσοδάκάκτυλων» υποκλοπέων

Τι πραγματικά συμβαίνει... ... με την ευλογιά των πιθήκων (Mpox)

 Ενώ και η αγωνία είναι δικαιολογημένη, είναι ως επί το πλείστον εσφαλμένη. Ο ΠΟΥ και η επιτροπή έκτακτης ανάγκης IHR που συγκέντρωσε είχαν μικρή πραγματική δύναμη – απλώς ακολουθούν ένα σενάριο που γράφτηκε από τους χορηγούς τους. Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και το αφρικανικό CDC, το οποίο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια μέρα νωρίτερα. Η Mpox είναι μια πραγματική ασθένεια και χρειάζεται τοπικές και ανάλογες λύσεις. Αλλά το πρόβλημα που τονίζει είναι πολύ μεγαλύτερο από την Mpox ή τον ΠΟΥ και η κατανόηση αυτού είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να το διορθώσουμε. για περισσότερα εδώ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ...

 Το φαινόμενο ξεκίνησε πριν 7-8 χρόνια. Δειλά -δειλά στην αρχή και στη συνέχεια "πάτησε γκάζι".

Τώρα πλέον μιλάμε για μαζική παράκρουση.

Εκατοντάδες παριανοί βγαίνουν από τα σπίτια τους με σκοπό να τα νοικιάσουν σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας airbnb, επιλέγοντας να ζήσουν είτε σε προσωρινά και αυτοσχέδια καταλύματα, είτε σε άλλα πολύ μικρότερα.

Φυσικά, από κοντά ακολουθούν και πολλοί μη παριανοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, οι οποίοι με τη σειρά τους είτε χρησιμοποιούν το ακίνητό τους για μικρό διάστημα και το υπόλοιπο το νοικιάζουν, είτε δεν το χρησιμοποιούν καθόλου, καταφεύγοντας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα.

Με την Ελληνική πολιτεία να παρακολουθεί ατάραχη και αδιάφορη ένα φαινόμενο που προκαλεί στρεβλώσεις στην οικονομία, συνάμα περικλείει τεράστιους κινδύνους για την ίδια την κοινωνική συνοχή.


 

Πως χρησιμοποιούν την αριστερά και την «ρητορική μίσους» για να καταστείλουν κάθε μορφή έκφρασης και αντίδρασης στο σύστημα.

Η ρητορική μίσους «ορίζεται» από την Αριστερά ως κάθε μορφή έκφρασης που «προτίθεται» να ταπεινώσει, να δυσφημήσει ή να υποκινήσει...
Διαβάστε περισσότερα



Τρίτη 27 Αυγούστου 2024


 

 


Το Κυπριακό 50 χρόνια μετά την εισβολή – Τα αδιέξοδα και οι προσδοκίες, Χρήστος Καπούτσης

Το Κυπριακό 50 χρόνια μετά την εισβολή – Τα αδιέξοδα και οι προσδοκίες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Κίνηση Πολιτών Πάρου όρθωσε ανάστημα κατά της παράνομης εκμετάλλευσης των παραλιών και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης των ακτών του νησιού διεκδικώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Οι δράσεις της Κίνησης Πολιτών κινήθηκαν σε τέσσερα επίπεδα:

· Συγκεντρώθηκαν πάνω από 2000 υπογραφές σε διαδικτυακό ψήφισμα που υπεράσπιζε το δικαίωμα στην κοινοχρησία, και την προστασία των παράλιων οικοσυστημάτων.

· Κατατέθηκε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές με αποδεικτικά έγγραφα και φωτογραφίες που απεικόνιζαν τις καταχρήσεις και τις παραβιάσεις του Νόμου.

· Τεκμηριώθηκαν οι παραβάσεις του νόμου μέσω ενός διαδραστικού «χάρτη παρανομιών» και αναδείχθηκε πανελλαδικά το πρόβλημα.

· Οργανώθηκαν ειρηνικές διαδηλώσεις σε παραλίες του νησιού στις οποίες έλαβαν μέρος χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

Η κινητοποίηση αυτή έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και επέδρασε καταλυτικά, ενεργοποιώντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτών και σε όλη την Ελλάδα.

Τελικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν. Με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκίνησε μια σειρά ελέγχων σε σχεδόν 1000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση του νόμου για τη χρήση αιγιαλού. Βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ κάποιες περιπτώσεις κατέληξαν σε αυτόφωρη διαδικασία για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις Κυκλάδες και αλλού. Οι κατηγορίες αφορούσαν κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια, παράβαση όρων άδειας με κατάληψη επιπλέον χώρου από αυτόν που είχε παραχωρηθεί και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα με τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.

Η υπόθεση όμως δεν έκλεισε με το τέλος του καλοκαιριού. Με αφορμή την αφύπνιση και κινητοποίηση της κοινωνίας, η κυβέρνηση θέσπισε στις αρχές του 2024 νέο νόμο για τις παράκτιες περιοχές. Με το νόμο αυτό επιβάλλονται βαρύτερα πρόστιμα για τις παραβάσεις, ενώ για τον έλεγχο της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, από φέτος χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες όπως και τηλεπισκόπιση από δορυφορική εικόνα. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί πλέον να ελέγξει την νομιμότητα κάθε παραχώρησης σε επιχειρήσεις και να καταγγείλει ενδεχόμενες αυθαιρεσίες μέσω της ψηφιακής εφαρμογής . Δυστυχώς, όμως, το Μ παρέχει υπόβαθρο δορυφορικής εικόνας παρελθόντος χρόνου ενώ δεν είναι πάντα ενημερωμένο ώστε να περιλαμβάνει τα νέα μισθωτήρια (ιδίως όσα δεν συνάπτονται από την Κτηματική Υπηρεσία). Ωστόσο, παρά τις ατέλειές του, έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να καταγράψουν χιλιάδες περιπτώσεις μικρών ή μεγάλων παρανομιών, ενώ δίνεται το σήμα στους επιχειρηματίες ότι δεν είναι τόσο ανεξέλεγκτοι όσο παλαιότερα. Η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη στον έλεγχο των καταγγελιών θα ενισχυόταν, βέβαια, περισσότερο εφόσον δινόταν η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν τις καταγγελίες τους μέχρι την τελική τους έκβαση.

Ποιά είναι λοιπόν η κατάσταση στις παραλίες της Πάρου ένα χρόνο μετά την κινητοποίηση των πολιτών και την εφαρμογή του νέου Νόμου; Μέλη της Κίνησης Πολιτών επισκέφθηκαν κάποιες παραλίες της Πάρου (ενδεικτικά: Χρυσή Ακτή, Φάραγγα, Παρασπόρο, Κολυμπήθρες, Μοναστήρι, Σάντα Μαρία) και διαπίστωσαν ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν συμμορφωθεί πλήρως όσον αφορά τα όρια των παραχωρήσεων ενώ κάποιες άλλες συνεχίζουν να υπερβαίνουν κατά πολύ τα νόμιμα όρια. Επίσης, σε καμία παραλία που επισκεφτήκαμε δεν υπήρχε αναρτημένη πινακίδα με τις πληροφορίες σχετικά με την παραχώρηση και τις συντεταγμένες της, όπως επιβάλλει ο Νόμος.

Έως τα τέλη Ιουλίου του 2024, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι καταγγελίες είχαν φτάσει τις 9.000 πανελλαδικά, ενώ κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας έχουν κάνει ελέγχους σε 4.500 καταγγελίες διαπιστώνοντας αρκετές παραβάσεις, επιβάλλοντας πρόστιμα και σφραγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις παράνομες επιχειρήσεις. Η συμμετοχή των πολιτών φαίνεται ότι ασκεί πίεση ως προς τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος το οποίο πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να τηρούνται οι νόμοι και να τιμωρούνται οι παραβάσεις. Η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αυτοψιών) κρίνεται απολύτως απαραίτητη, όπως επίσης και η επαναφορά της αρμοδιότητας απόφασης για δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού στους Δήμους (αντί στην Κτηματική Υπηρεσία), όπως προβλέπονταν μέχρι πέρυσι. Ώστε οι Δήμοι να αποφασίζουν για τον τόπο τους και να διασφαλίζουν ότι ο κοινόχρηστος χώρος στις παραλίες θα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Συμπερασματικά, η Κίνησή μας κατάφερε να αφυπνίσει την κοινωνία και το κράτος, δείχνοντας τη δύναμη της συλλογικής δράσης σε ένα θέμα τόσο θεμελιώδες όπως η προστασία του δικαιώματός μας για πρόσβαση στις παραλίες του τόπου μας. Εν τούτοις, εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα ως προς τη συμμόρφωση όλων των τουριστικών επιχειρήσεων στο Νόμο που τους επιτρέπει την οικονομική εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οφείλουμε να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, τόσο στις παραλίες όσο και στη διεκδίκηση της προστασίας του δημόσιου χώρου γενικότερα. Ας μη μείνει λοιπόν το περυσινό καλοκαίρι ως το καλοκαίρι μιας μεμονωμένης δράσης, αλλά η αρχή ενός επιτυχημένου αγώνα για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου, στην Πάρο και ευρύτερα.

"ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ"...

 

Π.Ντούροφ για τη σύλληψή του-«Ήθελαν τον πλήρη έλεγχο του Telegram – Εγώ αρνήθηκα»

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους κάθε λογής ηλίθιους που καταπίνουν αμάσητα τα αφηγήματα της Νέας Τάξης!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

 

Χούντα Μακρόν στη Γαλλία-Φυγαδεύτηκε απ΄τη χώρα ο CEO του Rumble

 

Δρ Wolfgang Wodarg: Η “ευλογιά των πιθήκων” είναι έρπης ζωστήρας που προκλήθηκε από τα εμβόλια του Covid.

Ο Γερμανός διακεκριμένος γιατρός Δρ Wolfgang Wodarg που για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι αυτός που κατάφερε να αποδείξει πως...
Διαβάστε περισσότερα



 

Η Ελλάδα συρρικνώνεται και σαπίζει από τη διαφθορά..., Δημήτρης Χρήστου

Η Ελλάδα συρρικνώνεται και σαπίζει από τη διαφθορά…

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΣΕ ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

 Παρά τις εργασίες σε διάφορα κομμάτια του οδικού δικτύου που έγιναν αρχές της καλοκαιρινής περιόδου, ένα μεγάλο μέρος αυτού παραμένει σε κακό, κάκιστο χάλι.

Προκαλώντας εύλογα το ερώτημα στους επισκέπτες, πως είναι δυνατόν σ' ένα νησί με τόσα έσοδα από τον τουρισμό, να υφίσταται αυτή η κατάσταση...

 

Οι καταστροφές πυρκαγιές κραυγάζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε δόγμα πυρόσβεσης, Κώστας Γρίβας

Οι καταστροφικές πυρκαγιές κραυγάζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε δόγμα πυρόσβεσης



Γιατί η “ευλογιά των πιθήκων” δεν είναι παρά το αποτέλεσμα παρενεργειών των εμβολίων Covid19 – Όλα τα στοιχεία!

Δεν σας φαίνεται περίεργο πώς σε διάστημα 50 χρόνων, η ευλογιά των πιθήκων δεν ξεπήδησε ποτέ έξω από χώρες στην...
Διαβάστε περισσότερα






Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

 

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ...

 Δεν είχα σκοπό ν' ασχοληθώ με το θέμα.

Ωστόσο, επειδή είμαι παιδί της θάλασσας και ακούω εδώ και λίγες μέρες τις μαλακίες που ξεστομίζουν διάφοροι που παρελαύνουν στα ΜΜΕ και προσπαθούν -υποτίθεται- να ρίξουν φώς στο "μυστήριο" της βύθισης του ιστιοφόρου ανοικτά του Παλέρμο, θεωρώ πως πρέπει να τους κράξω.

Πραγματικά σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου με την μπαρουφολογία τους .

Το πλέον ακραίο απ' όσα ειπώθηκαν ήταν η "ανάλυση" περί "κατάρρευσης του ιστίου και απώλειας της ισορροπίας του σκάφους με αποτέλεσμα τη βύθισή του"!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πτυχιούχος στην ιστιοπλοία για να γνωρίζει πως δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο περίπτωση ν' ανατραπεί ιστιοφόρο λόγω απώλειας του ιστίου του!

Ακόμη κι αν περιφέρεται ακυβέρνητο στους ωκεανούς για πολλά πολλά χρόνια μέχρι ν΄αποσυντεθεί το υλικό κατασκευής του!!!

Αντίθετα, ανατρέπεται αν για κάποιο λόγο απωλέσει την καρίνα του και διατηρεί ωστόσο ακέραιο το ιστίο του. 

Κι όμως, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, η μαλακία έγινε είδηση και μάλιστα προσέλαβε και χαρακτηριστικά "ανάλυσης" από ειδικούς (της πούτσας ως συνηθίζεται άλλωστε...).

Τι είναι το «woke» και γιατί το υποστηρίζουν οι υπερπλούσιοι κι οι διεθνιστές;

 Αν γράφαμε ένα λεξικό για τον απλό άνθρωπο και χρειαζόμασταν ένα απλό μονόγραμμα, θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι το woke είναι μια «στείρα, πεισιθανάτια σέχτα αντιπαραγωγικών, κλαψιάρικων παιδιών, τα οποία συναντούν το ένα το άλλο σε μια επιδρομή κατά των ενηλίκων, τους οποίους ελπίζουν να αντικαταστήσουν» για περισσότερα ΕΔΩ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΕΕΠ-ΑΑΠ!

 Σίγουρα θα έχετε δει στην τηλεόραση (όσοι τουλάχιστον αντέχετε να την παρακολουθείτε) την διαφήμιση για τις ξαπλώστρες στις παραλίες.

Στην διαφήμιση αυτή μάλιστα, ένας εκ των δυο πρωταγωνιστών τυγχάνει να είναι παριανός, για την ακρίβεια εξ Αλυκής ορμώμενος (αυτό για την ιστορία).

Δεν γνωρίζω πόσες και ποιες από τις παραλίες της Πάρου έχετε επισκεφθεί φέτος, αλλά όσες εγώ επισκέφθηκα, αυτό που διαπίστωσα είναι πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι.

Εκτός από το διαρκές αίσχος της Π.Αλυκής το οποίο βιώνω καθημερινά και ουδείς ακουμπά, το ρεκόρ παραβατικότητας για φέτος το κατέχει (επάξια) η Χρυσή Ακτή.

Ποτέ άλλοτε οι ξαπλώστρες δεν έφταναν κυριολεκτικά μέσα στο νερό.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν στο νότιο τμήμα της ογκώδη έπιπλα-κρεβάτια δίκλινα.

Ποτέ άλλοτε η "επιχειρηματικότητα" δεν είχε ξεφύγει από κάθε λογική.

Αυτά τα ολίγα διαφωτιστικά για όσους θεώρησαν τις περσινές μου επιφυλάξεις για το "κίνημα της πετσέτας", ως μεμψιμοιρία...

 Το σαμποτάζ στους NordStream, η αποκάλυψη της WSJ και η χαμένη τιμή των Δυτικών ΜΜΕ, Σταύρος Λυγερός

Το σαμποτάζ στους NordStream, η αποκάλυψη της WSJ και η χαμένη τιμή των Δυτικών ΜΜΕ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...

 Το προχθεσινό συμβάν με τον αλλοδαπό που προκάλεσε τροχαίο και στη συνέχεια εξύβρισε τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να επέμβουν, νομίζω πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως μεμονωμένο περιστατικό.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβατικής, ακόμη και παράνομης συμπεριφοράς αλλοδαπών, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε επισκέπτες στο νησί.

Το γενικότερο κλίμα ανοχής στην παραβατικότητα, όχι απλά συμβάλει, αλλά γεννά και στη συνέχεια εκτρέφει τέτοιες συμπεριφορές.

Και γι αυτό το κλίμα, οι ευθύνες βαραίνουν όχι μόνο το κράτος και τους κυβερνώντες, αλλά, δυστυχώς, όλους μας!

 

Γιατί η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έγινε "δορυφόρος" των ΗΠΑ, Κώστας Μελάς

Γιατί η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έγινε “δορυφόρος” των ΗΠΑ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024


 

ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ...

 Κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό.

Σκάφη κάθε είδους και μεγέθους προσεγγίζουν σε πολυσύχναστες μάλιστα παραλίες και αγκυροβολούν κυριολεκτικά ανάμεσα στα κεφάλια των λουομένων.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες (υπήρξα μάρτυρας πολλών από αυτές και φέτος και άλλες χρονιές) η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά χειροτερεύει.

Άλλωστε ουδείς (Δήμος, Λιμεναρχείο, τουριστικοί φορείς κ.α.) ασχολείται με το ζήτημα.

Ωστόσο, οι ασυνείδητοι μπορούν να κάνουν διελεύσεις και ελιγμούς ανάμεσα από τους λουόμενους, μέχρι να συμβεί το κακό και να στριφωθούν όλοι και να ξεψαχνίζουν την νομοθεσία...

 


Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού

 

Ο Κασσελάκης, του οποίου η αμάθεια και ανιστορικότητα συναγωνίζονται την πολιτική ευήθεια και τον ασύστολο κοινωνικό του νεοπλουτισμό, διέγραψε τον Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κίνηση «πολιτικού ανδρισμού» και με επιμύθιο δικής του κατασκευής που έλεγε «Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να φύγει!». Έτσι, ο μέγας πολιτικός ανήρ Στέφανος Κασσελάκης, εξ Αμερικής ορμώμενος, φορέας της Gay Κουλτούρας με περγαμηνές και εκατομμυριούχος, θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτο οχυρό και επιθετική ομάδα καταδρομών της Woke Culture με έδρα την Ελλάδα, πετυχαίνοντας σταδιακά την μετάλλαξη του ελληνικού λαού- και ειδικότερα της νεολαίας- σε φορείς της Gay Κουλτούρας, των Drag Queens και όλων των μεγάλων «πολιτιστικών επιτευγμάτων» της δυστοπικής, αισθητικά απεχθούς και ιδεολογικά δηλητηριώδους Woke Culture.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

 Το έχω κατ' επανάληψη διατυπώσει ποικιλοτρόπως.

Δυστυχώς απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων.

Όπως κι επί εποχής Μάρκου.

Ένα κράμα ασχετοσύνης, ιδεοληψίας και αλαζονείας, οδηγεί τους δημοτικούς μας άρχοντες σε απερίσκεπτες αποφάσεις και ανερμάτιστα μέτρα.

Το κλείσιμο δρόμων, με οποιαδήποτε αιτιολογία, εφόσον δεν συνοδεύεται από εναλλακτικές λύσεις, δεν συνιστά απάντηση σε κανένα πρόβλημα.

Αντίθετα, διογκώνει τα ήδη υπάρχοντα!!

 

Ψεκασμένε Ραγιά γιατί στους Ολυμπιακούς 2024 οι αθλητές με covid αγωνίζονται κανονικά;

Ψεκασμένε Ραγιά που πούλησες την Ελευθερία σου και δέχτηκες να εμβολιαστείς Γενετικά και να κυκλοφορείς με Ψηφιακό Πάσο με βάση...
Διαβάστε περισσότερα



Μηχανισμός Ελέγχου

 

Τι ορίζεται ως «φυσικό»;
Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τα στοιχεία που είναι εγγενή και να τα ξεχωρίσουμε από αυτά που είναι σκοπίμως εμφυτευμένα στο υποσυνείδητό μας;
Με ποιον ή ποιους τρόπους ελέγχεται και χειραγωγείται η ανταπόκρισή μας στο περιβάλλον;
Αποτελούν οι σκέψεις μας αποτέλεσμα μιας επαγωγικής συνειδητής διαδικασίας, ή μήπως είναι εμφυτευμένες πεποιθήσεις που οδηγούν σε σκόπιμες αντιδράσεις;

για περισσότερα   εδώ