Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ (ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ)

 *Έχει γίνει πλέον ρουτίνα για τον Αριστοφάνη η επιτυχής πρόγνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών.

Σε αντίθεση με διάφορους μετά Χριστόν προφήτες, που περιμένουν ν' ανοίξει η κάλπη και μετά να μας κοινοποιήσουν τις "προγνώσεις" τους.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σ' εκείνους που πιάστηκαν εκτός τόπου και χρόνου...

 

*Εντάξει με τα επινίκια, ανθρώπινο είναι να εκδηλώνονται τα αισθήματα χαράς από τη μεριά των νικητών, αλλά τα ζόρια είναι μπροστά.

Τα εκρηκτικά προβλήματα που σωρεύτηκαν στο νησί, δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν με χειροκροτήματα και κόρνες, αλλά με ριζικές αλλαγές, όσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί εφικτό εκεί που βρισκόμαστε.

 

*Η "ανάλυση" Ροκονίδα για το χθεσινό αποτέλεσμα πάλι δεν με εξέπληξε.

Άλλωστε, στο ΚΚΕ συνηθίζουν να κάνουν συγκρίσεις και συσχετισμούς κατά το δοκούν κι όχι με βάση την στυγνή πραγματικότητα.

Είναι δυνατόν να συγκρίνεται το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023 με εκείνο του 2014, αντί με εκείνο του 2019, μόνο και μόνο επειδή από την σύγκριση αυτή προκύπτει άνοδος;

Πάλι καλά που δεν έγινε σύγκριση με το 2006 που δεν υπήρχε καν παράταξη... 

 

*Κι επειδή δεν συνηθίζω να παρασύρομαι από το εκάστοτε διαμορφούμενο κλίμα, κι επειδή σύντομα απαξάπαντες θα προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα, σπεύδω να θέσω για πολλοστή φορά το ερώτημα (μαζί φυσικά με τις ευχές μου) για την νέα δημοτική αρχή:

Με ποιο τρόπο θα υπάρξει ανάσχεση της προϊούσας φθοράς του νησιού;

Πως θα προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη δόμηση, αποτέλεσμα της εισβολής μεγάλων κεφαλαίων που κερδοσκοπούν με την γη στο νησί;

Πως θα αντιμετωπιστεί το τέρας του Υπερτουρισμού;

 

*Για το τέλος, άφησα την αξιοθρήνητη Αγγαιριά, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καταφέρνει και ξεπερνά τον εαυτό της.

Σ' ένα 25 μελές δημοτικό συμβούλιο, δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε έναν αντιπρόσωπο, πιστοποιώντας γι άλλη μια φορά την παθογένεια που έχω εκτενώς αναλύσει σε τούτο το ιστολόγιο πολλάκις στο παρελθόν.

Με τις υγείες μας!

 

 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου