Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Η "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ...

 Αν και διανύουμε την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, υπάρχουν κάποιοι στο νησί που παλινδρομούν στο παρελθόν.

Κι όχι απλά παλινδρομούν, αλλά φανερώνουν και την εμμονή τους με την προσκόλληση σ' αυτό, παρά τις περί του αντιθέτου κορώνες.

Και το κάνουν σε πείσμα των απαιτήσεων των καιρών, σε πείσμα ακόμη και της κοινής λογικής.

Το να διεκδικήσει η Πάρος, λένε, ένα νοσοκομείο -κάτι που άλλωστε της προσφέρθηκε (2007-2008) και για πολλούς και διαφόρους λόγους που έχω αναλυτικά εξηγήσει η δημιουργία του υπονομεύτηκε- είναι ανεδαφικό κι αυτό αποδεικνύεται από τι φαντάζεστε;

Μα από το γεγονός πως η Νάξος και η Σαντορίνη, ενώ απέκτησαν νοσοκομείο, αυτά είναι υποστελεχωμένα!

Αντί δηλαδή να περάσει και το νησί μας στην επόμενη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας, κάποιες διάνοιες εισηγούνται να καθίσει στα αυγά του και να διεκδικήσει ένα καλύτερο Κέντρο Υγείας!

Να στροβιλίζεται δηλαδή στα απαρχαιωμένα δεδομένα μιας πρωτοβάθμιας δομής υγείας, φοβούμενη την υποστελέχωση μιας δευτεροβάθμιας!!!

Μάλιστα εισηγούνται και τη νεκρανάσταση του σαράβαλου πλέον (43 ετών!) αεροσκάφους για να δέσει το "γλυκό" της οπισθοδρόμησης!!

Είναι τέτοιος ο μανιχαϊσμός που διέπει το σκεπτικό τους, που ενώ αυτό αλληθωρίζει προς γειτονικά νησιά, αδυνατεί ν' αντλήσει συμπεράσματα από τα όσα διαδραματίσθηκαν από το 2006 κι εδώ με το αεροπλάνο της "σωτηρίας".

Και τέλος, σε κάθε περίπτωση, προσφέρουν το ισχυρό άλλοθι στην εκάστοτε κυβέρνηση να μην πράξει τα οφειλόμενα στην Πάρο, στο όνομα ενός βλακώδους και ανερμάτιστου δήθεν πραγματισμού... 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου