Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...

 

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων (χιονοαλυσίδες, κουβέρτες, κ.λπ.) είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθεί απόφαση από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι.

Όταν δηλαδή οι κλιματολογικές συνθήκες δεν το απαιτούν και εφόσον δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις, οι οδηγοί δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα αντιολισθητικά μέσα στα οχήματα τους, είχε αναφερθεί αρχικά. Εντούτοις χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, είπε ότι «είναι πλέον υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα και η ΕΛ.ΑΣ. από αύριο το πρωί θα πραγματοποιεί αυστηρούς, ελέγχους».

Σήμερα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία κυρίως στο εθνικό δίκτυο, αλλά όσον αφορά στην Αττική δίνονται συστάσεις για την υποχρεωτικότητα ύπαρξης αλυσίδων στο όχημα και προς το παρόν δεν κόβονται πρόστιμα. Δεν είναι δηλαδή απολύτως σαφές αν πρέπει όλα τα ΙΧ της χώρας να φέρουν ούτως ή άλλως αλυσίδες στο πορτ μπαγκάζ ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή αν εξακολουθεί να ισχύει η αρχική απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου, ότι οι αλυσίδες πρέπει να υπάρχουν μόνον όταν κάποιος μετακινείται σε περιοχή για την οποία έχει εκδοθεί συγκεκριμένη απόφαση επ΄αυτού.πηγή slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου