Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

 Όσες φορές στο παρελθόν αναφέρθηκα σ' εκδηλωθέντα στο νησί φαινόμενα που υποδήλωναν ύποπτα κυκλώματα και μαφιόζικη συμπτωματολογία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μειδίασαν ειρωνικά, όπως κι εκείνοι που σχολίασαν αυτές τις αναφορές ως τις "συνήθεις υπερβολές ενός γραφικού".

Ένα περίπου μήνα πριν, ευρισκόμενος στο γραφείο φίλου αιρετού μας άρχοντα, του παρατήρησα πως η "μετακόμιση" του οργανωμένου εγκλήματος στην Πάρο είναι τόσο προφανής όσο και η ύπαρξη ενός ελέφαντα σε δωμάτιο.

Τον ρώτησα μάλιστα, αν η δημοτική αρχή προτίθεται να κάνει κάποιες κινήσεις.

Η απάντηση (ο περί ου ο λόγος ανήκει στην αντιπολίτευση) ήταν αρνητική, εκτιμώντας πως η δημοτική πλειοψηφία έχει άλλες "προτεραιότητες".

Την εβδομάδα που διανύουμε, τα περισσότερα τηλεοπτικά μέσα έκαναν εκτεταμένες αναφορές στο φαινόμενο της "μετακόμισης" του οργανωμένου εγκλήματος σε τρία από τα νησιά των Κυκλάδων, Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, παρουσιάζοντας μάλιστα τα σχέδια αντιμετώπισης από τα αρμόδια υπουργεία/υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίδραση, να εκδηλωθεί κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενώ για το τηλεσκουπίδι υπήρξε σθεναρή στάση και καταναλώθηκε μπόλικη φαιά ουσία εκ μέρους των τοπικών μας αρχόντων, για το μείζον αυτό θέμα, που αφορά εκτός των άλλων στην ασφάλεια των πολιτών, άκρα του τάφου σιωπή!

Τώρα πλέον που η αναγνώριση της πραγματικότητας έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο και υπήρξε δημόσια παραδοχή, ελπίζω να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των αδρανών ιθυνόντων και να προβούν σ' όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αλλιώς, στο βάθος Ζάκυνθος...


 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου