Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΥ

 Η απόφαση για τη δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που θα εκπροσωπεί την Πάρο στις εκτός νησιού διοργανώσεις, από μόνη της συνιστά μια πολύ καλή εξέλιξη.

Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτήν.

Θυμίζω πως και στο παρελθόν υπήρξαν απόπειρες, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι στράβωνε και γυρίζαμε πάλι στα ίδια.

Μια τέτοια προσπάθεια είχα ξεκινήσει την περίοδο 1984-85, ως έφορος αθλητισμού του "Αρχίλοχου", καλώντας στην αίθουσα του συλλόγου εκπροσώπους απ' όλες τις παλαιές ("ΝΑΟΠ", "ΝΗΡΕΑΣ", "Μαρπησσαϊκός", "Αστέρας") , αλλά και τις νεοσυσταθείσες ομάδες ("Αντίπαρος", "Αγκαιριά", "Υρία"-Λευκών, "Ομάδα δημοσίων υπαλλήλων") ενόψει έναρξης του εσωτερικού πρωταθλήματος που ξεκινούσε με πολλές προσδοκίες.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ σε επίπεδο νησιού που θα συγκέντρωνε ότι καλύτερο διέθετε σε ποδοσφαιριστές θα καρποφορούσε, η ανεξήγητη μεταστροφή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή του εκπροσώπου του Νηρέα που απαιτούσε να υπάρχει οπωσδήποτε σαν συνθετικό στη νέα ονομασία το όνομα της ομάδας του, οδήγησε σε αδιέξοδο και έπειτα από μια επεισοδιακή συνάντηση πάλι στην αίθουσα του "Αρχίλοχου", το όνειρο έλαβε άδοξο τέλος... 

Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα, διατηρώντας παράλληλα το εσωτερικό πρωτάθλημα ως δεξαμενή για την παραγωγή ταλέντων με στόχο την στελέχωση της μεγάλης ομάδας.

Αυτό θα εγγυηθεί την διατήρηση του ενδιαφέροντος των νέων παιδιών για το άθλημα και θα δημιουργεί κίνητρο για περαιτέρω εξέλιξη.

Καλή συνέχεια λοιπόν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου