Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΡΟΥΣΜΑ, Η ΠΑΡΙΑΝΗ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ!

Τέτοια εποχή πέρσι το 2019, αναλάμβανε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάρου. Φέτος, εκτός της συμπτωματικής εσωστρέφειας που παρατηρήθηκε, στην νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, εδώ και ένα χρόνο. Εμφανίστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδιαίτερα το διάστημα από την 13η Αυγούστου μέχρι την 20η Αυγούστου, ανησυχητικό κρούσμα Aσυμπτωματικής Παριανής Αφωνίας. Που άφησαν του δημότες και ψηφοφόρους της Πάρου, αποσβολωμένους να παρακολουθούν τα «τρομακτικά» τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που ανέφεραν ότι, η Πάρος και η Αντίπαρος, είναι η Σπιναλόγκα των Κυκλάδων….. Λεπροκομείο ή καλύτερα Κορωνοκομείο, τα εν λόγω νησιά. 

            Δεν εμφανίσθηκε κάνεις σθεναρά και adhoc ή σύσσωμα τα Δημοτικά Συμβούλια Πάρου Αντιπάρου, να προασπίσουν τα ρηθέν της ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Προασπίζοντας, την τιμιότητα, την ευσυνειδησία, την παριανή και αντιπαριωτική αξιοπρέπεια. Που τις κρύες μέρες και των απαγορευτικών του χειμώνα, δεν υπάρχουμε και δεν ανησυχούν, σε ζωτικά θέματα περίθαλψης-πρόνοιας  υγείας ή αστυνόμευσης των νησιών!!! 

Δηλαδή, Κοι Πολιτευτές της πολιτικής προστασίας του Κράτους τα πλοία της ακτοπλοΐας, είχαν τελικό προορισμό την Πάρο και Αντίπαρο? Η Δρομολόγηση δεν ήταν Πειραιάς-Σύρος-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη(Θήρα)  & Αμοργός (Κατάπολα & Αιγιάλη)-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Δονούσα-Αστυπάλαια ή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη (Θήρα) με επιστροφή κ.α βλ. Εξπρες? Άρα, ο Κορωνοιος δεν έκανε διακοπές μόνο στην Πάρο ή Αντίπαρο? Ποιος έλεγχε τα σκάφη του θαλάσσιου τουρισμού που ήταν αρόδου σε διαφόρους κόλπους ή απάγκια-απάνεμα του νησιού ή των νησιών?......ποτέ δεν μάθαμε πόσα ήταν τα κρούσματα, αν υπήρχαν κρούσματα? Και ας είχαμε φιλοξενούμενη την Υφυπουργό Υγείας, μέσω της οποίας και τον αριθμό των κρουσμάτων στο νησί θα είχαμε πληροφορηθεί! Με όλο το παρασκήνιο που προϋπήρξε, της στοχοποίησης της Πάρου! Πόσοι, ήταν αυτοί που έκαναν νυχτερινές επισκέψεις-τσάρκες, στην Νάξο για να ζήσουν κάπως έντονη νυχτερινή νησιώτικη ζωή.  

Μας περιόρισαν στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης (βλ. περιορισμό ατομικής ελευθερίας). Κοινωνικά, μας στιγμάτισαν με άμεσες οικονομικές και ανθρώπινες συνέπειες, και δεν υπήρξε φωνή σθεναρή για τα αυτονόητα!!!! Θεσμοθέτησαν την παράλογη χρήση μάσκας, στην ύπαιθρο και…… στην παραλία (εισπνοή ιωδίου «βλαβερή» για τον ανθρώπινο οργανισμό). Ζώντας καθημερινές τραγελαφικές καταστάσεις π.χ. οδηγοί μοτοσυκλέτας και μεγάλου κυβισμού, να φορούν μάσκα και να μην φορούν κάσκα (κράνος)! Οδηγοί αυτοκινήτων να οδηγούν χωρίς ζώνη ασφάλειας και να φορούν μάσκα……..!!! κλαίμε από τα γέλια!!! 

Η Δημοτική Αρχή Άφωνη και Αμέτοχη στο παράλογο…. Συμπολιτευόμενοι, Αντιπολιτευόμενοι και με Σιωπηρή Άφωνη και προκλητική έλλειψη πλειοψηφίας. Δηλαδή, [13+(12+2)+(-1)=έδρες]. Αλήθεια, εκεί στην Άφωνη Αγίας Αννης, αν αποφασίσει o Παριανός Λαός, τοπικό lockdown για να μην δεχτούμε (οσονούπω!) τα κρούσματα της Εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών τι θα κάνετε? Θα βγάλετε τις μάσκες?......Ή θα κάνετε τον Ζορο με την μάσκα κυνηγώντας τους ακέφαλους καβαλάρηδες που δεν φορούν μάσκα…… σύμφωνα με τις προσταγές της κυβέρνησης και των κολλητών υπουργών σας. 
Τέλος, να καταθέσω και μια προσωπική εμπειρία για το συγκεκριμένο διάστημα που στοχοποιηθηκαμε και που πληγώθηκε βάναυσα η Παριανή Αξιοπρέπεια από το κρούσμα Ασυμπτωματικής Αφωνίας του Εσωστρεφή Δημοτικού Συμβουλίου.  Μας έλεγαν λοιπόν ότι, έκανα ελέγχους και στις πτήσεις επιστροφών από Πάρο…… ε λοιπόν στην πρωινή πτήση από Πάρο για Θεσσαλονίκη, της 24ης Αυγούστου, δεν διενεργήθηκε κανένας απολύτως έλεγχος, ούτε καν δειγματοληπτικός, για τον Κορωνοιο που έκανε διακοπές στην Πάρο!!! 

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον Φρουντ  «Οι λέξεις έχουν μία μαγική δύναμη: μπορούν να φέρουν τη μεγαλύτερη ευτυχία ή την πιο βαθιά απόγνωση» φανερώνοντας ότι, η χρήση των λέξεων μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή των ανθρώπων. Καλό θα είναι, να υπάρχει φωνή όχι εσωστρεφή αλλά σθεναρή, συνεπή και συνεχή από το Σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς ξύλινη γλώσσα εντυπωσιασμού και παρόντος της ασυνέπειας αλλά και υπαγορευμένη από κομματικές μικροπολιτικές της εκαστοτε κυβέρνησης του τύπου  «you safe, we ready, all happy» με επιστολές και άρθρα κατόπιν εορτής……. 

Αυτός ο τόπος, ο Παριανός, είχε, έχει και θα έχει, Αξιοπρέπεια, Φωνή, Καθημερινή Νησιώτικη Ζωή, και Ιστορία διαχρονικά στους αιώνες και τις εποχές του χρόνου…… ΟΜΩΣ δεν έχει Νοσοκομειακή Φροντίδα και Περίθαλψη, Επαρκή Αστυνόμευση με τις δομές και τα μέσα που συνοδεύουν αυτές τις υπαρκτές ανάγκες ΜΑΣ ….. αποτελώντας προεκλογικές κόρωνες των εφήμερων πολιτικάντηδων……. δεν αναμέναμε των Κορωναιο και την εφήμερη αστυνόμευση ή το εφήμερο ενδιαφέρον για το φτέρνισμα, την μάσκα και τα τεστ covid-19… Για να μείνουμε ασφαλείς (εσώκλειστοι και υπεύθυνοι!)  σπίτι μας…. ούτε καν στην αυλή μας, στο χωράφι μας ή στην απεραντοσύνη της θάλασσας μας!!!!!   
Το Νησί μας, η Θάλασσα μας είναι η Ζωή μας 

«Η στερνή, η πιο ιερή μορφή θεωρίας είναι η πράξη» 
Νίκος Καζαντζάκης 

Γιώργος Ε. Δεκάριστος (Γαβαλάς) 
Οικονομολόγος-Λογιστής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου