Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Άλλο ένα τρένο πέρασε...

Στις 30/03/2018, έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους δήμους προς την περιφέρεια για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
Το προυπολογισθέν κονδύλι για το σκοπό αυτό ανέρχεται στα 10.400.000 ευρώ.
Για άλλη μια φορά διαπιστώνω την ηχηρή απουσία του αποφασισμένου από το 2000 (!!) ως απόλυτα αναγκαίου(!!!) έργου κατασκευής του ΝΕΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς.
Δυστυχώς, όπως διδάσκει η ίδια η ζωή, τα έργα για να προχωρήσουν δεν αρκεί να διαπιστωθεί η αναγκαιότητά τους ή ακόμα να διακηρυχθεί η πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους.
Χρειάζεται η διαρκής πίεση, απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση εκ μέρους εκείνων κυρίως που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς κι εκείνων που λειτουργούν ως φορείς διεκδίκησης των δικαιωμάτων ενός κοινωνικού χώρου (κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α.). 
Και δυστυχώς στην περίπτωση αυτή για μια ακόμη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Βέβαια έχουν τόσο ευρύ φάσμα θεματολογίας προς ενασχόληση, που δικαιολογημένα θα πει κάποιος που μυαλό και χρόνος για τέτοια ευτελή θέματα.
Ο επίλογος για μια ακόμη φορά θέλει την Αγκαιριά να παρακολουθεί αμέτοχη και αμήχανη τα τρένα του εκσυγχρονισμού να περνούν μπροστά της, περιμένοντας κάθε φορά να φανεί το επόμενο, για να το χάσει κι αυτό...

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη, χαίρομαι που διανάζω την ανάρτηση σου αυτή. Τα τελευταία χρόνια σε κάθε ευκαιρία εισηγούμε το θέμα σε όλα τα αρμόδια όργανα. Λαικές συνελευσεις, δημοτική κοινότητα ,σχολική επιτροπή, δημοτικό συμβούλιο.... συνεχώς. Η αντιμετώπιση; Αφού έγινε πρλοσφατα νηπιαγωγείο το οποίο θα μπορούσε να είναι δημοτικό τι θέλετε τώρα; Στις περισσότερςς παρεμβάσεις μου δε, παρών ήταν και ο πρόεδρος της δηοτικής κοινότητας ο οποίος δεν πήρε καν το λόγο να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα...
    Πρόσφατα αναφερθηκα και στο θέμα του παιδικού σταθμού που το χωριό μας (3ο!) έχει μεγαλη ανάγκη και αντ'αυτού προωθήθηκε στον Αρχίλοχο και καμία σημασία δεν εδώθει.... ΟΥΤΕκαν από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας που ήταν παρών!
    Η προσπάθεια θα συνεχιστεί αλλά όπως λές κι εσύ... μοναξια!"Στου κουφου... άλλωστε υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις προφανώς
    Μαρία Χανιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Μαρία!Ύπήρξα αυτόπτης μάρτυρας δημόσιας παρέμβασής σου με αντικείμενο το ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, τον περασμένο Νοέμβριο στη λ.συνέλευση όπου παρέστη κι ο δήμαρχος.
    Άρα είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω τις όποιες καλές προθέσεις εκ μέρους σου στην παρούσα φάση.
    Ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τη μεγάλη πολιτική ευθύνη που φέρεις ΚΑΙ ΕΣΥ ως αντιδήμαρχος κατά την προηγούμενη περίοδο, οπόταν αρκούσε μια εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσει το έργο σε επίπεδο μελετών.
    Αναφορικά με το άμεσα σχετιζόμενο θέμα του νηπιαγωγείου -για να πούμε και του στραβού το δίκιο- πράγματι η απαράδεκτη αδράνεια της περιόδου 2003-2007 κατέστρεψε το σχέδιο που είχα εκπονήσει περί αλυσιδωτής τακτοποίησης όλων των εκκρεμμοτήτων σε θέματα σχολικής στέγης.
    Δηλαδή κατασκευή ΝΕΟΥ δημοτικού, στέγαση του νηπιαγωγείου στις αίθουσες πάνω από το πολιτιστικό και στέγαση του π. σταθμού στο παλαιό κτίριο του δημοτικού.
    Θυμίζω πως την ολοκληρωμένη αυτή πρόταση την είχα καταθέσει και ως πρόεδρος του συλ. γονέων αλλά και ως υποψήφιος με τον Αργουζή το 2002 σε ειδικό ένθετο για την περιοχή μας.
    Μάταια όμως.
    Το θέμα είναι όμως ΤΩΡΑ τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή