Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

 
*Το Γενάρη του ΄17 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με διοργανωτές από κοινού Δήμο-WWF με αντικείμενο την προστασία των υγρότοπων.
Αλήθεια, έγινε κάποιος απολογισμός με την παρέλευση ενός κιόλας χρόνου για την κατάσταση των υφιστάμενων υγρότοπων της Πάρου;
Πήγαμε καλύτερα ή χειρότερα;
Επί της ουσίας δηλαδή προσέφερε τίποτα η ημερίδα;
Μαλακίες ρωτάω τώρα εε;

*Τα κριτήρια με βάση τα οποία αποφασίζονται εδώ και χρόνια τα διάφορα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης, λυπάμαι φίλτατοι αιρετοί, αλλά δεν είναι συνήθως αντικειμενικά.
Λέγοντας αντικειμενικά εννοώ με βάση κριτήρια ως κάτωθι:
1) πληθυσμιακής αναλογικότητας
2)επείγοντος χαρακτήρα
3)στρατηγικού σχεδιασμού.
4)πνεύματος ισοπολιτείας
5)χρονικής προτεραιότητας
Έτσι η Αγκαιριά αν και τρίτο σε πληθυσμό δ.διαμέρισμα, ακόμα δεν αξιώθηκε να στεγάσει τα παιδιά της σε ένα σύγχρονο λειτουργικό δημοτικό σχολείο, όταν σε άλλα δ.διαμερίσματα αυτό έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια κι όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον διαθέτουν και κτίρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Υπερβάλλω μήπως;

*Το φαινόμενο του "εφαλτηρίου" αναφορικά με τη "χρησιμοποίηση" συλλογικών φορέων του νησιού από "πονηρούς" για επαγγελματική ή πολιτική σταδιοδρομία, καλά κρατεί.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα κι αυγαταίνουν εκείνοι που το "ανακαλύπτουν" και σκίζουν τα ιμάτιά τους. 
Πάλι καλά, γιατί όταν φώναζα εδώ και χρόνια γι' αυτό, ήμουν ο "περίεργος", ο "σχολαστικός".
Κατά τ' άλλα περισσεύουν οι εκκλήσεις για δραστηριοποίηση των πολιτών, εκείνων δηλαδή που θα χρησιμέψουν ως σκαλοπάτια για την "άνοδο" των επιτήδειων...
 Αποτέλεσμα εικόνας για γουρουνες  εικονα

*Όταν το Ελληνικό κράτος -το όποιο κράτος τέλος πάντων...- διστάζει μπροστά στον παραλογισμό και στα άνομα συμφέροντα, τότε φυσικό επόμενο είναι να "διαπραγματεύεται" ακόμα με τους "γουρουνάδες" αν πρέπει ή δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα άκρως οχληρά κι επικίνδυνα οχήματά τους στους δρόμους.
Κι ενώ ο νέος Κ.Ο.Κ. είναι ήδη ψηφισμένος οι "διαπραγματεύσεις" συνεχίζονται!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου