Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Αφού εμφιλοχωρήσαμε στο πνεύμα των ημερών, γίναμε κοινωνοί του θείου δράματος κι  εμπεδώσαμε το αναστάσιμο μήνυμα με διάφορα δρώμενα (νεοελληνιστί events) θεατρομουσικοχορευτικού περιεχομένου στα περισσότερα χωριά του νησιού, επιστροφή στην πεζότητα και την κανονικότητα.

*Και μια και αναφέρθηκα σε δρώμενα.
Στο τέλος θα δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει αν μια εκδήλωση είναι εκκλησιαστική τελετή ή σόου για το φιλοθεάμον κοινό και για τα φράγκα βεβαίως βεβαίως, (τουρισμός γαρ!)...

*Ενόσω εμείς βιώναμε τη μέθεξη των "επιτυχιών" (και μετά ξυπνήσατε παίδες!) του πασχαλιάτικου τουρισμού, στη γειτονιά του πλανήτη συνέβαιναν σημεία και τέρατα.
Κάποια από αυτά τα μαθαίναμε μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της δημοσιογραφικής πορνείας, κάποια άλλα αποσιωπήθηκαν τελείως, αφού δεν εξυπηρετούσαν τις προπαγανδιστικές σκοπιμότητες.

*Έτσι ο "καλός" στην παγκόσμια κονίστρα πλέον είναι ο Τραμπ και "κακοί" όλοι εκείνοι που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις του.
Δεν άκουσα κανένα γελοίο υποκείμενο από τη γνωστή χορεία των "ειδικών", "αναλυτών" και λοιπών παπαρολόγων, να μας εξηγεί από που κι ως που εμφανίζεται ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος ρυθμιστής και επόπτης της παγκόσμιας νομιμότητας.
Δεν άκουσα κανέναν από αυτούς τους τιποτένιους τσανακογλύφτες να θέτει το απλό, απλούστατο -ρητορικό- ερώτημα: Αν κάποιοι παραβιάζουν εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά την διεθνή νομιμότητα στο θέμα των πυρηνικών, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους "κολλητούς" των Αμερικανών, Ισραήλ και Πακιστάν.
Πως δικαιολογείται τέτοια πρεμούρα για την Βόρεια Κορέα;
 Όπως δεν άκουσα και δεν είδα να προβάλλεται στα κανάλια η πολύνεκρη επίθεση σε βάρος αυτοκινητοπομπής αμάχων στη Συρία, από τους "εκδημοκρατιστές" του ΙSIS.
Ίσως γιατί ήταν φιλοκυβερνητικοί, ή για να κυριολεκτώ (με βάση την επίσημη προπαγανδιστική ορολογιά) "φιλοκαθεστωτικοί";

*Αλήθεια εκείνες οι αντι-Τραμπ διαδηλώσεις με πρωτοστάτες κάθε λογής παρακμιακά και ξεπεσμένα στοιχεία, γιατί σταμάτησαν εν ριπή οφθαλμού;

*Γυρίζοντας στα καθ ημάς, να σημειώσω μια αστοχία φίλων της τοπικής ενημέρωσης.
Ο "Νικόλαος", δηλαδή ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ δεν είναι πρίγκηπας, όπως λανθασμένα πάνω στον οίστρο σας αναγράψατε.
Είναι απλά ένας βασιλόπαις!
Θα μου πείτε δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.
Κι όμως έχει την σημασία της αυτή η λεκτική διαφορά.
Ο κύριος αυτός θα μπορούσε να φέρει πριγκιπικό τίτλο, αν υπήρχε τώρα ή παλαιότερα, πριγκιπάτο στην Ελλάδα, ή αν ο πατέρας του και τέως βασιλιάς, ήταν ακόμη βασιλιάς και προβλέπονταν τέτοιος τίτλος από την συνταγματική νομιμότητα.
Κάτι που δεν συνέβη ποτέ και μάλιστα επικυρώθηκε με δικαστική απόφαση.


*Δεν ξέρω πόσοι από εσάς κάνατε το λάθος να περάσετε από τον περιφερειακό της Παροικιάς το διάστημα από Μεγάλη Δευτέρα έως και Τρίτη του Πάσχα.
Σίγουρα θα βλαστημήσατε την ώρα και την στιγμή, ενθυμούμενοι μάλιστα την ρήση του πάλαι ποτέ ηγεμόνα, ότι το πρόβλημα αφορά σε είκοσι το πολύ μέρες το χρόνο.
Ετοιμαστείτε πάντως για σκηνές ροκ την επερχόμενη τουριστική περίοδο...

*Να μου το θυμηθείτε: όπως προχωράει το πράγμα με τις ανεμογεννήτριες, η μόνη ελπίδα είναι να υπαναχωρήσει ο επενδυτής και να πάρει των οματιών του.
Αλλιώς το πράγμα εν πολλοίς θυμίζει τις κινητοποιήσεις για "Κέντρο Υγείας", με την γνωστή κατάληξη...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου