Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (αναδημοσίευση από 16.2)

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ-ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ

Image result for ανεμογεννητριες παρος εικονα

Το πόσο ηλίθιους μας θεωρούν και ως τέτοιους μας αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί που διαπλέκονται μέσα στο πολιτικό-διοικητικό-επιχειρηματικό-μιντιακό σύμπλεγμα αυτής της χώρας, καταδεικνύεται στην περίπτωση των ανεμογεννητριών που επιχειρείται να εγκατασταθούν στο νησί. 
Ανατρέχοντας στα γεγονότα που προηγήθηκαν του όλου εγχειρήματος, αρχής γενομένης από την περίφημη εκείνη ενημερωτική συνάντηση της Ρ.Α.Ε. στον "Αρχίλοχο" με θέμα την καλωδιακή ενεργειακή διασύνδεση των νησιών με την χερσαία Ελλάδα, διαπιστώνουμε πως το όλο θέμα είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα και η εκδήλωση εκείνη είχε καθαρά ανιχνευτικό των προθέσεων των κατοίκων χαρακτήρα.
Σκεφτείτε πως οι αιτήσεις (εκτός ΔΕΗ/2001) για τις πρώτες 36 (18+18) ανεμογεννήτριες επιχειρηματικών ομίλων που θα σύρουν το χορό της βεβήλωσης του νησιού, κατατέθηκαν στις 23/2/2006 αρκετό χρόνο πριν η Ρ.Α.Ε. επισκεφθεί το νησί τάχα μου για διαβούλευση!
Το χειρότερο όλων είναι πως οι εκπρόσωποι της Ρ.Α.Ε. απέκρυψαν επιμελώς την ύπαρξη τέτοιων αιτήσεων-σχεδίων, αφού σε ερώτηση που υπέβαλα επίμονα σχετικά με το αν υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθούν τα νησιά ως παραγωγοί και αποστολείς ηλεκτρικής ενέργειας ή απλά θα παραμείνουν καταναλωτές και αποδέκτες αυτής, η απάντηση υπήρξε καθησυχαστική μεν με αστερίσκο δε: "για το άμεσο μέλλον το καλώδιο θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια από την χερσαία Ελλάδα προς τα νησιά. Σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται να συμβεί και το αντίστροφο, αλλά αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην παρούσα φάση και σε κάθε περίπτωση θα γίνει με γνώμονα την κλίμακα του χώρου"!
Έπαιζαν θέατρο με λίγα λόγια οι κύριοι αυτοί, υποδυόμενοι τους ανήξερους για τις ήδη υπάρχουσες αιτήσεις και τα συναφή σχέδια εγκατάστασης Α.Π.Ε. στα νησιά μας!
Κι ευτυχώς που χάρη στην οξυδέρκεια και την ερευνητική ικανότητα υποψιασμένων συμπολιτών, τους πιάσαμε στα πράσα!
Γιατί, όπως είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου