Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΤΣΟΜΣΚΙ

«Οι Γερμανοί θέλουν ο,τι πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα» λέει αμερικανός φιλόσοφοςΣυμμαχία μεταξύ των τεσσάρων του Νότου (Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας), προκειμένου να μπει «φρένο» στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορά και της Γερμανίας, προτείνει ο αμερικανός φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος μίλησε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Δουβλίνο της Ν. Ιρλανδίας για την κρίση στην Ευρώπη.
Ο Τσόμσκι αναφέρθηκε και στην κατάσταση της Ελλάδας λέγοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ασκώντας ψυχολογική πίεση στους Έλληνες», ενώ έκρινε λογικό το αίτημα Τσίπρα για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε το 1953, οπότε η Δύση αποφάσισε να βοηθήσει τη Δ. Γερμανία, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Παράλληλα, ο γνωστός αμερικανός φιλόσοφος, επεσήμανε πως είναι λογικό να διαλυθεί ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, οδηγούν αναπόφευκτα στην καταστροφή.
«Η πολιτική, είναι να αθωώνονται οι εγκληματίες και να πέφτει όλο το βάρος στους φορολογούμενους», είπε ο Τσόμσκι, μιλώντας για την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου