Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 Την ώρα που σφαγιάζονται σε καθημερινή βάση κατά δεκάδες οι άμαχοι Παλαιστίνιοι στην Γάζα, η σιωνιστική προπαγάνδα μας βομβαρδίζει με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ-σήριαλ Ισραηλινών που απήχθησαν και σκοτώθηκαν από την Χαμάς.

Η προπαγάνδα αυτή είναι εξόχως γελοία, αλλά ταυτόχρονα είναι και χυδαία, αφού επιχειρεί να εξισορροπήσει ανόμοια και άνισα μεγέθη.

Έτσι, σε τακτά διαστήματα, γινόμαστε για παράδειγμα κοινωνοί του δράματος μιας Ισραηλινής που "σφαγιάστηκε", αλλά παράλληλα εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πως η αφαίρεση μιας ζωής μπορεί να επιφέρει ως "δίκαιη τιμωρία" την τυφλή σφαγή και την γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού.

Με την λογική αυτή, στη ζυγαριά της δικαιοσύνης μετράνε εξίσου οι θάνατοι  μερικών δεκάδων Εβραίων με τους 37.000 περίπου Παλαιστίνιους αμάχους.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων, όχι μόνο δεν απομονώνεται ή εξουδετερώνεται η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, αλλά αποκτά περισσότερες συμπάθειες, όχι μόνο ανάμεσα στους πληττόμενους Παλαιστίνιους, αλλά και στον φιλειρηνικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου