Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Μαφία και Εξουσία


Η χρήση της κοκαΐνης διπλασιάστηκε δείχνει η εξέταση των λυμάτων σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας Νίκο Θωμαΐδη. Ποιος αλήθεια «καίει» τη νεολαία με ναρκωτικά; Ποιος εμπορεύεται την κοκαΐνη; Ποιος πλουτίζει πουλώντας θάνατο;

Στη Βενετία, στα ύφαλα πλοίου Έλληνα εφοπλιστή βρέθηκαν δύο τόνοι του ναρκωτικού αυτού. Στον Πειραιά, αξιωματούχοι του Λιμενικού διακινούσαν κατασχεμένη κοκαΐνη. Διακινητές είναι και αστυνομικοί. Αλλά αυτοί είναι οι μικροί διακινητές, οι «μεγάλοι» είναι οι κορυφές του οικονομικού πλούτου και της πολιτικής εξουσίας.

Όσοι τολμούν και μιλούν για την σχέση της Εξουσίας με το Έγκλημα, δολοφονούνται. Ένας δημοσιογράφος στην Κατάνια της Σικελίας καταγγέλει ότι η Μαφία απαρτίζεται από υπουργούς, δημάρχους, μεγαλοκατασκευαστές έργων του δημοσίου αλλά και ιδιωτικών, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.ο.κ.. Ο δημοσιογράφος εκτελείται. Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καραϊβάζ καταγγέλει ομοίως ότι «…Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί… Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.» Και ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτελείται εν ψυχρώ μπροστά από το σπίτι του. Στην Σικελία οι δολοφόνοι βρέθηκαν, στην Ελλάδα όχι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου