Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν πολλοί παραθεριστές για το απαράδεκτο φαινόμενο της προσέγγισης (πολλών) σκαφών στις παραλίες Αγ. Νικόλαος και Π.Αλυκή (σε απόσταση από 150 έως και 30 μέτρα από την ακτή!!) προς το λιμεναρχείο και τοπικούς άρχοντες, να θυμίσω κάποια άρθρα της νομοθεσίας τα οποία, ή τα αγνοούν, ή επειδή δεν βολεύουν την συστηματική απουσία ελέγχων στους θερμοκέφαλους σκαφάτους, τα παρακάμπτουν, επικαλούμενοι άλλα βολικότερα.

Θα τα θυμηθούν όταν θα γίνει το κακό και θα αρχίσουν το σύνηθες για τέτοιες περιστάσεις "μπαλάκι" ευθυνών...

Η κυκλοφορία του ταχύπλοου σκάφους, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από άλλες διατάξεις, απαγορεύεται:

α) σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων του άρθρου 26, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

β) σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

γ) σε κάθε περίπτωση με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε (5) κόμβων σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.

Σχετικά ΦΕΚ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου