Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

SILVER ALERT: Αναζητούνται οι "ευαίσθητοι" της Αλυκής...

Πριν δυο χρόνια υπήρξε έντονη -πρωτόγνωρη όπως την είχα χαρακτηρίσει- κινητικότητα στο χωριό σχετικά με ζητήματα διαχείρισης του δημόσιου χώρου.
Συμπολίτες οι οποίοι μέχρι τότε είχαν επιδείξει μια διαμετρικά αντίθετη στάση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ξάφνου "βγήκαν στο κλαρί" υπερασπιζόμενοι κανόνες, αξίες και κοινωνικά δικαιώματα.
Εκδόθηκαν μάλιστα κάποιες ανακοινώσεις σε πολύ οξείς τόνους που καυτηρίαζαν την συμπεριφορά συγκεκριμένου καταστηματάρχη, ο οποίος απ' ότι φάνηκε στη συνέχεια είχε μπει επιλεκτικά(;;) στο στόχαστρο των αυτοπροσδιορισμένων ως "ευαίσθητοι πολίτες της Αλυκής", αποσιωπώντας το γενικότερο μπάχαλο που είχε ήδη προσλάβει χαρακτηριστικά καθεστώτος και αφορούσε φυσικά και άλλους εκτός από τον καταγγελλόμενο...
Τότε είχα αποτολμήσει μια πρόβλεψη, ισχυριζόμενος πως ο χρονικός ορίζοντας της εκδηλωθείσας τότε "ευαισθησίας" θα είναι μικρός και δεν θα υπερβεί σε καμία περίπτωση την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών.
Και είχα προκαλέσει σειρά αρνητικών σχολίων, όπως άλλωστε συνηθίζεται...
Γιατί ως γνωστόν εγώ είμαι κακός άνθρωπος!
Σήμερα λοιπόν κι ενώ συντελείται άλλη μια πράξη της χρόνιας φαρσοκωμωδίας και καταλαμβάνεται -εκ νέου- χώρος πολύτιμος για την εύρυθμη λειτουργία του χωριού, οι αγαπητοί "ευαίσθητοι" μάλλον δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν, κάτι σχετικό.
Ίνα πληρωθεί το ρηθέν παρά του προφήτου...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου