Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ...

Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι της Αλυκής, προκαλεί έκπληξη μόνο σε δυο κατηγορίες ανθρώπων: τους άσχετους και τους υποκριτές.
Γιατί χρειάζεται μπόλικη δόση ασχετοσύνης (εναλλακτικά υποκρισίας...) για να πέσεις ξαφνικά από τα σύννεφα με όσα ενέσκηψαν και θα απασχολήσουν την σημερινή συνάντηση στο Πολιτιστικό κέντρο.
Μέσα από αυτό το ιστολόγιο, έχω αναφερθεί πολλές φορές στα φαινόμενα ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς -συμπεριφοράς που δεν υπακούει σε κανόνες, ούτε καν στην κοινή λογική- από διάφορες πλευρές, όλα αυτά τα χρόνια.
Ειδικότερα για το νέο λιμάνι έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πριν κιόλας από το ξεκίνημα των εργασιών το 2017!
Επέμενα πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ΚΑΝΕΝΑΝ να αντιμετωπίσει την υλοποίηση του ονείρου των ψαράδων εδώ και πενήντα χρόνια, ως ΛΕΙΑ για κονόμα και αρπαχτές κατά την  τουριστική περίοδο.
Μάταια!
Δυστυχώς, κάποιοι Αρμόδιοι και Αριστογείτονες πιστοί στη γραμμή του ισαποστακισμού, Επιμένουν στην Πράξη ν΄απεκδύονται των ευθυνών τους.
Όπως και κάποιοι άλλοι που φέρουν την ευθύνη να ενημερώσουν τους πολίτες και ν' αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα.
Η εικόνα του μπάχαλου ερεθίζει/προκαλεί ντόπιους και επισκέπτες.
Αλλά δεν είναι μοιραία, ούτε αναπότρεπτη.
Και σε αυτήν τη μπερδεμένη κατάσταση λύση υπάρχει.
Και μάλιστα όχι μόνο μια.
Φτάνει να υπάρξει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα εκ μέρους των ιθυνόντων να συγκρουστούν με αρρωστημένες λογικές και ετσιθελικές συμπεριφορές.
Μόνον τότε!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου