Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ;

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα πως η Ένωση Συλ. Γονέων και Κηδεμόνων ζητά από το δήμο να αξιοποιηθεί το κτίριο του δημοτικού σχολείου Ανεραντζιάς για την στέγαση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο Περ/κής Εκπαίδευσης.

Επιτέλους ένας συλλογικός φορέας του νησιού υιοθέτησε και προωθεί μια παλιά πρότασή μου η οποία δυστυχώς έτυχε έως σήμερα της συνήθους (θου Κύριε) σε τέτοιες περιπτώσεις αντιμετώπισης...

Παραθέτω το πιο πρόσφατο κείμενο που ανάρτησα πριν 20 περίπου μήνες:

 

 

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΕΡΑΝΤΖΙΑΣ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΚΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΤΙ...

Σε πάμπολλα κείμενα, κατά καιρούς, έχω επισημάνει την ασυγχώρητη εγκατάλειψη που υφίστανται μια σειρά κτίρια (κυρίως πρώην σχολεία) στο νησί μας, τη στιγμή μάλιστα, που οι ανάγκες σε χώρους βαίνουν αυξανόμενες.
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες αψιμαχιών μεταξύ δασκάλων και καθηγητών για το κτίριο που στεγάζει "το σπίτι του δασκάλου", οι οποίες ευτυχώς δεν είχαν άσχημο τέλος.
Η περίπτωση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Ανεραντζιάς (το έχω θίξει κατ' επανάληψη) είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές της αμέλειας και αφροντισιάς σε στοιχειώδη πράγματα.
Γιατί να μην στεγάσει τη λειτουργία ενός φορέα (π.χ. Κυνηγετικός σύλλογος, Κέντρο περ/κής εκπαίδευσης κλπ) με αντικείμενο σχετιζόμενο με το φυσικό περιβάλλον, παρά ανεχόμαστε να έχει μετατραπεί σε αποθήκη ζωοτροφών και περιστεριώνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου