Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι ΑΛυκης παρου εικονες 


"Η μελέτη για το λιμάνι της Αλυκής αράχνιαζε σε κάποια συρτάρια για πολλά χρόνια. Ήταν η παράταξη "Ενότητα για το μέλλον" που την ανέσυρε και την προχώρησε έτσι ώστε να φθάσουμε σήμερα στην υλοποίηση του έργου".
Το παραπάνω αφήγημα σε αδρές γραμμές παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Χανιώτη σχετικά με το ταλαίπωρο αυτό έργο, μιλώντας προχθές στον ΗΧΩ.
Αν κανείς πάρει στα σοβαρά αυτή την εκδοχή, τότε σίγουρα θα πρέπει ν' αναθεωρήσει την αντίληψή του για το χρόνο.
Γιατί αν τα "πολλά χρόνια" που αράχνιαζε η μελέτη αναφέρονται στους ελάχιστους μήνες ζωής που λειτούργησε το νεοσυσταθέν Λιμενικό ταμείο επί ημερών Κ.Αργουζή  το καλοκαίρι του 2002 λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία του, τότε τα 12 συναπτά έτη που διοίκησε το Δήμο η παράταξή της και το έργο ακόμα το μελέταγαν, τι ήταν ατμός;
Αν μέσα στο γενικότερο κλίμα βολικής αναθεώρησης και "προσαρμογής" χάριν σκοπιμοτήτων της τοπικής ιστορίας, καταλογίζει ευθύνη στη δημοτική αρχή που -να μην το ξεχνάμε- παρήγγειλε την αρχική μελέτη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τότε αρμοδιότητα για λιμενικά έργα* για το γεγονός πως οι αμέσως επόμενοι, δηλαδή η παράταξή της, δεν κατάφεραν να την υλοποιήσουν, τότε είναι φανερό πως την εκθέτουν οι "πληροφοριοδότες" της.
Γιατί η ίδια όσο κι αν αυτολανσάρεται ως "μπαρουτοκαπνισμένη" στα τοπικά πράγματα, όχι μόνο δεν είχε την παραμικρή επαφή με το θέμα την επίμαχη περίοδο, επιπλέον αποδεικνύεται από τις ανακρίβειες που εκστομίζει, πως δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη ως όφειλε.  
Αν ως βοήθεια στην επιτάχυνση υλοποίησης του έργου εννοεί το μπλοκάρισμα (αν χρειαστεί θα αναφερθώ λεπτομερώς στα καμώματα της περιόδου εκείνης) του Λιμενικού Ταμείου  από τον Γ.Ραγκούση -το οποίο παρέλαβε ετοιμοπόλεμο από τον "κακό" προκάτοχο- χάριν μικροκοπαραταξιακών σκοπιμοτήτων, τότε περνάμε από τη σφαίρα της πολιτικής ανάλυσης στη μεταφυσική...
Αυτά προς άρση των ανακριβειών και αποκατάσταση της αλήθειας.
Επί του παρόντος!



*το 2000 αν δεν με απατά η μνήμη μου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου