Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο ιδεολόγημα των νεομνημονιακών


Ο "αντιμνημιακός" Κουρής

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ικανότητα των απατεώνων και των τυχοδιωκτών ειδικά των δημοσιογράφων (οι πολιτικοί τους ακολουθούν ασθμαίνοντας και τους μιμούνται) στο να εφευρίσκουν νέες δικαιολογίες και μυθολογίες είναι ανεξάντλητη.

Τελευταία μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ειδικά μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου την παράσταση έχουν κλέψει για τα καλά οι διάφοροι «πρώην αντιμνημονιακοί» για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι και από το πολιτικό και από το δημοσιογραφικό κόσμο που κινούνταν στην λογική της επαναδιαπραγμάτευσης και υπόσχονταν κατάργηση των μνημονίων μέσα στο ευρώ και την ΕΕ.

Αφού η ίδια η πραγματικότητα έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεδαφικότητα αυτών των θεωριών και η συγκυβέρνηση αντί να καταργήσει τα μνημόνια υπέγραψε και τρίτο διαπράττοντας μία ιστορικών διαστάσεων προδοσία και αποστασία τότε όλοι οι ευρωλιγούρηδες «αντιμνημονιακοί» άρχισαν να ψάχνουν δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Όταν όμως ταυτίζεις την πολιτική σου με το μαύρο μέτωπο του μνημονίου και της αντίδρασης τότε μοιραία θα αρχίσει και η ρητορική σου και τα επιχειρήματα σου να μοιάζουν.

Το κυρίαρχο επιχείρημα του μαύρου μετώπου ήταν ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος και αναγκαίο κακό γιατί αν τα αρνηθούμε θα πάθουμε τα χειρότερα που είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.

Πώς προσάρμοσαν τώρα οι νεομνημονιακοί το παλιό επιχείρημα στις δικές τους ανάγκες;


Μας λένε ότι ο Σόιμπλε έχει σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και ότι ο Τσίπρας με την συμφωνία (τρίτο μνημόνιο) αποσόβησε τα χειρότερα.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι πριν συνεχίσουμε. Είναι η αρχιτεκτονική της ΕΕ και ειδικά του ευρώ που επιτρέπει στους ισχυρούς να επιβάλλουν τους όρους τους. Ο Σόιμπλε και οι ισχυροί της Ευρώπης μέσω του ευρώ και της πλήρης εξάρτησης από την ρευστότητα της ΕΚΤ μπορούν να εκβιάζουν και αυτό κάνουν ειδικά μάλιστα την Ελλάδα που βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Σαφώς και ο Σόιμπλε έχει και σχέδιο Β σε αντίθεση με την «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση που έβαλε την ουρά στα σκέλια γιατί απλά από θέση ισχύος μπορεί να εκβιάζεις πραγματικά.

Αυτά όλα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Το περίεργο είναι η στάση των πρώην «αντιμνημονιακών» που μέχρι χθες μέμφονταν και σωστά το μαύρο μέτωπο ότι δέχεται τους εκβιασμούς της τρόικας και αφού δέχθηκαν ακριβώς τον ίδιο εκβιασμό και γονάτισαν αξιολύπητα, πάρα την απόρριψή του από τον ελληνικό λαό με το 61% του δημοψηφίσματος, έρχονται να μας παρουσιάσουν τον ίδιο εκβιασμό που υπάρχει από την αρχή των μνημονίων ως το μέγα σκιάχτρο και την απόλυτη καταστροφή ταυτιζόμενοι έτσι σε κινδυλογία με αυτούς που μέχρι χθες έφτυναν.

Προσπαθούν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι όπως βάπτισαν την τρόικα θεσμούς και μάλιστα με ύπουλο τρόπο προσπαθώντας να μας πλασάρουν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ως ελιγμό απέναντι στο Σόιμπλε.

Θαυμάστε λογική: Οι προηγούμενοι και σωστά ήταν δοσίλογοι και προσκυνημένοι γιατί αποδέχονταν τους όρους της Γερμανίας και της ΕΕ, αυτοί είναι αντιμνημονιακοί και διαπραγματεύονται σκληρά αποδεχόμενοι όμως τους ίδιους όρους για να μην περάσει το βρώμικο σχέδιο Σόιμπλε να μας βγάλει από το ευρώ.

Μπορεί σε μας να μην αρέσει αυτή η λογική αλλά σίγουρα αρέσει στον Σόιμπλε.


Φυσικά αν οι ισχυροί της ΕΕ ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ το άλλο πρωί θα ήταν έξω.

Όλοι οι πρώην εντός ευρώ και ΕΕ «αντιμνημονιακοί», οι ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουρής, ο Βαξεβάνης, ο Κούλογλου, ο Καραμπελιάς και άλλοι ξεφυσούν με ανακούφιση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και έχουν καταπιεί οριστικά τα περί κατάργησης των μνημονίων.

Είναι πλέον προφανές ότι η μεγάλη διαχωριστική γραμμή είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η έξοδος της Ελλάδος από ευρώ και ΕΕ.

Αυτός πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε συνεπούς αντιμνημονιακού προγράμματος και μετώπου. Όλα τα υπόλοιπα είναι μισόλογα και φύκια με μεταξωτές κορδέλες και μάλιστα με πολύ βαριές συνέπειες όπως το ξέπλυμα του μαύρου μετώπου και της δεξιάς και η ανάδειξη ενός κοινοβουλίου 80% και πλέον μνημονιακού σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή θέληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου