Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κοινωνική διαμαρτυρία και πολιτικές "αρπαχτές"...

Είμαστε βέβαιοι από την αρχή και δεν διστάσαμε να το στιγματίσουμε:

Η κοινωνική διαμαρτυρία, η αγανάκτηση των Παριανών πολιτών για τα όσα απίστευτα βιώνουμε σήμερα τοπικά και εθνικά, έπρεπε πάση θυσία να στραφεί κατά του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας.

Γνωρίζαμε πως η απαίτηση ορισμένων "γνήσιων" αγωνιστών να "ηγηθεί" ο δήμαρχος της λαϊκής εξέγερσης, ήταν προσχηματική και ανακόλουθη.
Γνωρίζαμε πως η υπερκινητικότητα ορισμένων πολιτικών παραγόντων που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σοβαρά τοπικά προβλήματα, χαράτσια και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, απέβλεπε κυρίως σε μικροκομματικά και ιδιοτελή πολιτικά οφέλη.

Αν υπήρχε έστω κι ένας που να μην είχε αντιληφθεί τι επιδιώκεται από τους"εργολάβους" της κοινωνικής αντίδρασης -στην πλάτη φυσικά όλων των πολιτών και ειδικότερα όσων καλοπροαίρετων στοιχίζονται σε τέτοιου είδους καπηλευμένες κινητοποιήσεις- μετά τα χθεσινά αίσχη και το σημερινό ραδιοφωνικό παραλήρημα Μαούνη, πιστεύουμε πως συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που θέλει κάποιους να μοιράζονται ρόλους και ψήφους πάνω στο ψυχορραγόν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σώμα της κοινωνίας.
Μια πραγματικότητα που θέλει  συνενόχους και συμπράττοντες (τις χρυσές εποχές) στο καταρρέον πια πολιτικό σκηνικό να παριστάνουν τους τιμητές και να υποδύονται τους κήνσορες.

Αλήθεια αν ο "κακός" Βλαχογιάννης φέρει ευθύνες για τα τις ελλείψεις και την κακοδαιμονία της Πάρου σε θέματα υγείας και παιδείας με τα 4χρόνια δημαρχίας του και τα 5χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, οι επιτιθέμενοι σ΄αυτόν κύριοι Μαούνης, Ροκονίδας και η κυρία Πρωτολάτη, με μετρήσιμη θητεία έκαστος σε κρίσιμα πόστα τοπικής εξουσίας τι έχουν να επιδείξουν και ποιες οι δικές τους δράσεις που τους καθιστούν απαλλάξιμους από κατηγορίες και αναζήτηση ευθυνών;
Αν επικαλεστούν τον καταγγελτικό τους λόγο αυτός δεν αρκεί!
Και δεν αρκεί γιατί εθήτευσαν σε "κυβερνητικές" θέσεις, σε καιρούς και εποχές που προσφέρονταν για στρατηγικούς σχεδιασμούς και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Και δυστυχώς έπραξαν λίγα, ελάχιστα!

Ο λαλίστατος κ.Μαούνης εκτός από νομαρχιακός-επαρχιακός σύμβουλος, διετέλεσε και κομματάρχης (ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ δηλαδή) του πράσινου βουλευτή, πρώην υπουργού και πρώην νομάρχη κ.Π.Ρήγα μέχρι πρότινος!
Ας μας παραθέσει τα πεπραγμένα του στο πεδίο των παρεμβάσεων για θέματα υγείας και παιδείας και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος...

Η κ.Πρωτολάτη έπαρχος την περίοδο 2002-2010 (επίσης ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ)"ξέχασε" να επιληφθεί σοβαρών προβλημάτων που σοβούσαν από την περασμένη δεκαετία και απαιτούσαν από εκείνη λόγω ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ άμεσες και καταλυτικές παρεμβάσεις.
Τα θυμήθηκε με την "μετακόμισή" της στη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ως αντιπολίτευση όμως πλέον...

Ο Κ.Ροκονίδας συμπεριφέρεται σαν νεοεμφανιζόμενος και πολλά υποσχόμενος στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, όμως 12 χρόνια εκ των οποίων τα 8 ως ΕΞΟΥΣΙΑ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για θεατρινισμούς...

Η λογική ορισμένων να θεωρούν εαυτούς "ηγεσία" του λαϊκού κινήματος αυτοδικαίως(!)και ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, δεν τους οδηγεί μονάχα σε διασπαστικές λογικές.
Τους εξωθεί σε συμπεριφορές που επιτείνουν την σύγχυση και την παραπληροφόρηση, συνθήκες ιδανικές για το "πέρασμα" των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είτε σε μνημονιακή συσκευασία, είτε όχι...Υ.Γ.Η φασιστική συμπεριφορά σε βάρος του δημάρχου κρίθηκε ως ανάξια σχολιασμού από τους γνήσιους εκφραστές της δημοκρατίας.
Η Ένωση γονέων ως διοργανώτρια της κινητοποίησης, δεν έχει άποψη;

9 σχόλια:

 1. ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ,,Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73.. ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ,ΜΗΝ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα τα λεφτά ο Ροδίτης.Σε πλήρη ανακολουθία με το κόμμα του. Άς του πει κάποιος ότι κ η Ν.Δ. είναι πλέον μνημονιακό κόμμα.Αν το καταλάβει βέβαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανάμεσα στις "Αντιμνημονιακές δυνάμεις" διακρίναμε και τον πρόεδρο της Τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Πάρου κ.Ροδίτη μετά της διαμαρτυρόμενης συζύγου του. Αυτός πάντως (αν κι εκπροσωπεί τον δεύτερο εταίρο της δοσίλογης συγκυβέρνησης) κράξιμο δεν έφαγε, αντίθετα είχε ψιλή κουβεντούλα με τους συνοδοιπόρους της Λαίκής συσπείρωσης. Μην πάει το μυαλό σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αρίστο οι μάσκες επιτέλους έπεσαν.Η συγκέντρωση-διαμαρτυρία μόνο τον δήμαρχο κ την δημοτική αρχή είχαν στόχο γιατί ως γνωστό αυτοί ψήφισαν το μνημόνιο κ έφεραν το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα.Οι κύριοι κ η κυρία που ανέφερες πιο πάνω καλά θα κάνουν να σταθούνε μπροστά στον καθρέφτη τους κ να κάνουν αυτοκριτική για τα δικά τους πεπραγμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις λειτουργεί συνήθως η κλίμακα συναισθημάτων από αγανάκτηση , θυμό μέχρι φόβο και πανικό. Δεν λειτουργεί η λογική.Η συνισταμένη αυτών των συναισθημάτων αναζητά, έστω παράλογα , στήριγμα ή εξιλαστήριο τον πρώτο πολίτη του τόπου, τον Δήμαρχο. Ο κ.Βλαχογιάννης συμβαίνει να είναι σερί από το 2003 μέχρι σήμερα 57 μήνες πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου (όχι απλός δημ.σύμβουλός) και 54 μήνες δήμαρχος.Τα συμπεράσματα δικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ.ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΦΙΛΕ.ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ ΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η κΠρωτολάτη πόσους μήνες ήταν έπαρχος? Τα συμπεράσματα δικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγανάκτηση και θυμό δημιούργησαν οι μέχρι τώρα πολιτικές ,αλλα μεγαλύτερη η εκ των υστέρων συμπεριφορά των πρώιμων και όψιμων ηρώων αγωνιστών αγανακτισμένων καραγκιόζηδων που αν μη τι άλλο επιδιώκουν με την λαϊκίστικη συμπεριφορά τους την προβολή και την ψηφοθηρία. Γιατί χλευάζουν αλαλάζοντες στα ραδιόφωνα και στις συγκεντρώσεις, ο δρόμος δικός τους ας τον κατακτήσουν με επιχειρήματα εάν με αυτά δεν μπορούν ας αδειάσουν λίγο τις φουσκωμένες τσέπες των για να απαλύνουν λίγο την πραγματική δυστυχία αυτών που ντρέπονται να αντιδράσουν και να ζητήσουν,δεν θα ψάξουν πολύ ,υπάρχουν πολλοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εντάξει. Όλοι κι ο καθένας χωριστά βγάζει τα απωθημένα του. Σωστά επισημαίνει ο Α.01.49 με την συναισθηματική νοημοσύνη που πρωτοείπε ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια και ο Α.07.27 με τους άκριτα αλλαλάζοντες κλπ. Ελάτε όμως να βγάλουμε και καμιά φωνή αισιοδοξίας βρε παιδιά. Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο ούτε κι εμείς οι πολίτες που αυτοεγκλωβισμένοι στηρίζουμε τους ίδιους και ξαναμανά τους ίδιους. Δώσανε ο,τι μπορούσανε και τώρα διαχειρίζονται αυτά που έκαναν και δεν έκαναν στο Δήμο,στο Επαρχείο,στην ΔΕΥΑΠ ,στο ΔΛΤαμείο κ.α με βήμα σημειωτόν. Τώρα είναι η ώρα της εγρήγορσης μέσα από τον χαμό των δηλώσεων, διαδηλώσεων και καταλήψεων για να δώσουμε χώρο στους νέους και νεώτερους Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες να αναδειχτούν και να βγούν μπροστά με γνώση ,θέληση και όραμα για τον τόπο τους. Ιδού η πρόκληση ! Οι παλιοί και παλαιότεροι σέρνουν τις συμφύσεις του κακού πολιτικού παρελθόντος που ούτε με χειρουργικό νυστέρι δεν τους τις βγάζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή