Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επίκαιρα...

*Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ή αν το προτιμάτε αλλιώς, κακομαθημένοι εν δράσει:
σε κάθε δεύτερο κάδο αντιστοιχεί και μια αυτοσχέδια χωματερή, που περιλαμβάνει από κλαδέματα μέχρι έπιπλα κι από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι παπάκια(!), προσφορά των ασυνείδητων, που δεν πτοούνται από τον αυστηρό και σε γενικές γραμμές σωστό κανονισμό καθαριότητας του δήμου.

*Το "γράψιμο" του κανονισμού συνεχίζεται και στο θέμα της αφισοκόλλησης, όπου ακόμα φιγουράρουν απτόητες οι αφίσες-διαφημίσεις καλλιτεχνικών δρώμενων και άλλων "πολιτιστικών" εκδηλώσεων.

*Απορίες γεννιούνται και με την "ασυλία" που απολαμβάνουν κάποια αεροπανό που περιέργως πως ενώ δεν φέρουν υπογραφή φορέα, ισχυρίζονται πως εκφράζουν την λαϊκή βούληση!!

*Από την χορεία φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν κάποιοι ψευτοφιλόζωοι, οι οποίοι σε πείσμα κάθε λογικής και κόντρα στους νόμους (εθνικούς και τοπικούς) χρησιμοποιούν τα κατοικίδιά (;) τους ως μέσα ρύπανσης και μόλυνσης σε ευαίσθητους δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα δε σε χώρους που συχνάζουν μικρά παιδιά.

*Ο δήμος πρέπει επιτέλους να βάλει σε εφαρμογή αυτόν τον κανονισμό χωρίς ταλαντεύσεις και εκπτώσεις. Αναμένουμε...
*Το βάρβαρο μέτρο του "κοψίματος" των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών καλά κρατεί.
Κανένας φορέας, ( πολιτικός, πολιτιστικός, συνδικαλιστικός, υπηρεσιακός κλπ) δεν προβάλει την απαιτούμενη αντίσταση για την συστηματική εξάλειψη της θαλασσινής πολιτισμικής μας κληρονομιάς!!

Η λογική που επέβαλε αυτό το μέτρο στο όνομα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος μπάζει από παντού νερά.

Κατά τα άλλα όλοι κλαίνε και θρηνούν για την προϊούσα εξαφάνιση του παραδοσιακού καραβομαραγκού και των αριστουργημάτων που μας προμήθευε εδώ και χιλιάδες χρόνια...
Και οι Αγγλικές,Ιταλικές κ.α. ναυπηγικές εταιρείες κάνουν πάρτι και πίνουν εις υγείαν των νοτιοβαλκάνιων κορόιδων που αυτοκαταστρέφονται οικονομικά και πολιτισμικά!!!*Λίγοι (αλλά καλοί) οικονομολόγοι τόλμησαν να καταγγείλουν στο "γυαλί" την αναποτελεσματικότητα και  καταστροφικότητα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και σε χρόνο ντετέ τους "εξαφάνισαν" από τα κανάλια της "έγκριτης" δημοσιογραφίας.

Σιγά να μην άφηνε το Λαμπρακομπομπολοαλαφουζοκυριακέϊκο να επικοινωνήσουν οι ψύχραιμες και αυστηρά επιστημονικά τεκμηριωμένες φωνές με τον καταληστευμένο υλικά και ψυχικά πολίτη, από τα δοσιλογικά μέσα τους.

Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Καζάκης πέρασε προχθές από το νησί.

Μέσα σε δύο ώρες ανέπτυξε εξαντλητικά και τα "πως" και τα "γιατί" φτάσαμε ως εδώ, αλλά και τα αντίστοιχα για την απεμπλοκή μας από την κρίση.

Σου λένε με τα χάλια που έχει η αξιοπιστία  Βενιζέλων και Σια, ακόμα και ένα λεπτό Καζάκη στον αέρα, θα ταράξει τα ήδη πειραγμένα νεύρα των ιθαγενών...
ΚΟΥΦΑΛΕΣ!


*Μέσα σε όλα τα στραβά και τα ανάποδα και κάτι καλό: ελάχιστες είναι οι φετινές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νησιού.
Κάτι είναι κι αυτό μέσα στο γκρίζο καταθλιπτικό τοπίο των καιρών μας!!!

1 σχόλιο: