Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ; ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ!

Το σήριαλ του αδιεξόδου με το υγειονομικό αεροπλάνο συνεχίζεται, παρά τα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, με δράστη-πρωταγωνιστή τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ.Ανδρόνε.
Ορισμένοι σκίζουν τα ρούχα τους (μερικοί και τα στριγκάκια τους) για τα όσα καινοφανή-κατ αυτούς ισχυρίζεται ο γιατρός, ο οποίος φυσικά από κανέναν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υποκινούμενος από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες...
Πόσο καινούργια είναι τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ανδρόνε;
Πόσο απρόοπτη μπορεί να θεωρηθεί η εξέλιξη αυτή και ποιοι δικαιούνται να καμώνονται τους αιφνιδιασμένους;
Κανένα καλό παιδί της αντικειμενικής και τίμιας δημοσιογραφίας από εκείνα που έγραφαν ένα σωρό ανοησίες και μπούρδες και "απεκάλυπταν" συνωμοσίες και υπονομεύσεις στη πλευρά των λίγων εκείνων που εξέφραζαν τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο προβληματισμό για την επιτυχία του εγχειρήματος (της αγοράς και δραστηριοποίησης δηλ. του αεροπλάνου) και χαρακτηρίστηκαν αβασάνιστα "εχθροί της Πάρου", θα τολμήσει να βγει και να ζητήσει ειλικρινά συγνώμη μετά την πανηγυρική επιβεβαίωση-δικαίωση των ενιστάμενων και διαφωνούντων;
Οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής απόφασης θα αναλάβουν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που αναπόφευκτα τους χρεώνεται;
Η ψύχραιμη και νηφάλια προσέγγιση λοιδωρήθηκε ανελέητα "τω καιρώ εκείνω"...
Πόσο ψύχραιμη και απαλλαγμένη από σκοπιμότητες, μικρότητες και ιδιοτέλειες μπορεί να είναι σήμερα η σκέψη μας, μετά τα όσα εξωφρενικά και κωμικοτραγικά σημάδεψαν την μέχρι τούδε "πτήση" του αεροσκάφους στα τοπικά μας πράγματα;
Ήταν ή όχι κεραυνός εν αιθρία η επιστολή Ανδρόνε;

5 σχόλια:

 1. μούγκα στη στρούγκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μούγκα δε λες τίποτα από όλους που το είχαν παρουσιάσει ως το μόνο σωτήριο μέσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι απλά κεραυνός αλλά βόμβα μεγατόνων.
  1) ήδη άρχισαν να τον χαρακτηρίζουν τρελό... όπως έχουν συνηθίσει.
  2) Ο πινόκιο σε αντιπερισπασμό επανήλθε με τις ίδιες μπούρδες και για την επιστολή του Γιατρού κατάπιε όχι μόνο το πληκτρολόγια αλλά όλο το PC.
  3) Τώρα πλέον είμαι πεπεισμένος ότι όλο το διάστημα που το είχε καθηλωμένο ο {Σωτήρας της Πάρου) δεν έκανε συντήρηση όπως μας διαβεβαίωνε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά ήταν για άλλους λόγους προφανώς, επιβεβαιώνεται δε και από την απουσία υποτυπώδους ανακοίνωσης του ιδρύματος.
  4) Φαίνεται ότι μετά τον διωγμό του πρώην Α/χη δεν πίστευαν ότι θα βγεί άλλος να ζητήσει τα αυτονόητα, τώρα να δούμε θα έχει την ίδια τύχη και ο γιατρός?.
  5) Απορία τι πρόβλημα έχει ο σωτήρας να προσκομίσει όλα τα έγραφα του α/φους όχι μόνο στο ΚΥ αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα του πέσουν τα μούτρα που δεν έχει. Γιατί δεν τα ζητάνε οι Δημοτικοί σύμβουλοι και να διαβεβαιώσουν τον κόσμο για την καταλληλότητα η μή .Εσένα δεν σου προξενούν εύλογες απορίες. Και εάν είναι όλα ΟΚ γιατί δεν τοποθετούνται επίσημα το Βελέντζειο και Δήμος και να λήξει η υπόθεση . Τους αρέσει άραγε να μας έχουν στο σκοτάδι και μετά να παραπονούνται γιατί τους βρίζει ο κοσμάκης. Εν τέλει θέλουνε τους υπαλλήλους σκυλάκια τους , αν ναι τότε να μην παραπονούνται για το χάλι του Δημοσίου και δεν μπορεί να είναι πάντοτε οι έντιμοι το μαύρο πρόβατο.
  Εις υγεία των κορόιδων......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ ανώνυμε 1:03, υπάρχουν πολλές "γκρίζες ζώνες" στην υπόθεση αυτή και τα ερωτήματα που θέτεις είναι εύλογα.
  Το Δημοτικό σύμβούλιο φυσικά και θα έπρεπε να απαιτήσει πλήρη παράθεση στοιχείων εκ μέρους των "διαχειριστών" του αεροσκάφους.
  Η εκκωφαντική σιωπή του Βελεντζείου, για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και με πνεύμα διαφάνειας, σίγουρα συνιστά σκάνδαλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η αδιαφάνεια καθ όλη την διαδρομή από την αγορά του το καλοκαίρι του 2006 και των δράσεων των ΄Διαχειριστών΄ μέχρι σήμερα , μαζί με την ασάφεια ή μάλλον την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία του Υ.Αεροπλάνου σκανδαλίζει συνεχώς την μικρή μας κοινωνία.
  Η παγερή αδιαφορία του ιδιοκτήτη του, το Δ.Σ του Βελέντζειου Ιδρυματος και το πέπλο σιωπής στο μεσοδιάστημα μέχρι τον Ιούνιο εφέτος κορυφώνει την αγανάκτηση των πολιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το Υ.Α να πετάει όποτε αυτό χρειάζεται για την δικιά τους κοινωνική πρόνοια και περίθαλψη εκεί ακριβώς που χρόνια πάσχει το φαύλο Κράτος και οι εκάστοτε δημόσιοι υπηρέτες του. Τα δύο προηγούμενα και ειδικώτερα οι αντιπολιτεύσεις τους και το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχουν συλλήβδην την ευθύνη. Να σηκώσουν το χαλί και να σκουπίσουν. Η Δημοκρατική εξουσία έχει συνέχεια και συνέπεια. Να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και την τυπική αναρμοδιότητα. Από εκεί ξεκίνησε το 2004. Από εκεί κάλεσαν τους πολίτες και εκείνοι ανταποκρίθηκαν καταβάλοντας το υστερημά τους για να αγοράσουν την Ελπίδα μαζί με τα χρήματα του Βελέντζειου που και αυτά είναι δικά τους και επιβράβευσαν τους εμπνευστές του.
  Το Κ.Υ τέλος, που μπήκε στο στόχαστρο από τους ανευθυνοϋπεύθυνους και τα φερέφωνα τους ,ΔΕΝ διαχειρίζεται αεροπλάνα αλλά ΜΟΝΟ την ζωή μας. Όπως λοιπόν φροντίζει και ευθύνεται για το κρεββάτι του ασθενούς να είναι γερό και δίπλα του τον γιατρο και την νοσοκόμα έτσι ακριβώς θέλει να ΞΈΡΕΙ αν εκεί που θα τον βάλει μαζί με το προσωπικό είναι είναι ασφαλές. Ας μη πυροβολούμε λοιπόν τον πιανίστα. Ταράζει τα νερά πριν γίνουν τέλμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή