Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Κ.ΡΟΚΟΝΙΔΑΣ: ΟΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ "ΟΜΙΛΟΥΣ"! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;

Διάβασα με προσοχή το κείμενο του Κ.Ροκονίδα που δημοσιεύθηκε στο Κόντρα νιουζ και πραγματικά έμεινα άφωνος. 

Ειδικότερα με ερέθισε η παρακάτω αποστροφή:

"Ποιος ευθύνεται όμως για αυτήν την κατάσταση; Kατά την άποψή μας αυτές είναι οι συνέπειες ενός δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρό του έχει τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Στα πλαίσια αυτής της ανάπτυξης ενισχύονται οι όμιλοι του Τουρισμού και οι παραλίες του νησιού αντιμετωπίζονται ως «φιλέτα». Η εμπορευματοποίηση της γης, των ακτών, η άμεση και έμμεση αμφισβήτηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών και του αιγιαλού αποτελούν το εύφορο έδαφος στο οποίο ξεφυτρώνουν επιχειρηματίες καταπατητές. Σε αυτές τις συνθήκες οι παραλίες αντί να είναι πόλος έλξης, ξεκούρασης, αναψυχής, άθλησης με δωρεάν εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε κερδοφόρα επένδυση και το μπάνιο από δικαίωμα σε ακριβό σπορ."

Γιατί πιο άκομψη προσπάθεια συγκάλυψης της παραβατικότητας των παριανών "επιχειρηματιών" δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να αποδοθεί στη συνέχεια σε κάποιους "αόρατους" και ανώνυμους που "ξεφυτρώνουν" σαν τα μανιτάρια στα πρωτοβρόχια!

Η προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα της παραβατικότητας στην εξέδρα των "ομίλων", όταν τον δημόσιο χώρο στο νησί τον λυμαίνονται κυρίως ντόπιοι, επιβεβαιώνει τα όσα κατά καιρούς έχω καταλογίσει στην αντιπολίτευση για αδράνεια και αοριστολογία.

Και λέγοντας δημόσιο χώρο περιλαμβάνω δρόμους, πλατείες, παραλίες, λιμάνια κλπ.

Ποιες είναι οι καταγγελίες με συγκεκριμένα στοιχεία και κατά συγκεκριμένων παρανομούντων που έγιναν και καλά από το 2015;

Και γιατί δεν προχωρήσατε θεσμικά, όπως είχατε δικαίωμα, στην καταγγελία στον εισαγγελέα παρά αρκεστήκατε σε γενικόλογες αναφορές;

Είναι σοβαρή η προσέγγιση αυτή του προβλήματος;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου