Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΥΚΗΣ: ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΟΡΑ...

Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες από την (πρώτη για φέτος, αλλά πολλοστή τα τελευταία χρόνια φορά)  επισήμανση-προειδοποίηση προς πάντα Αρμόδιο (και συναρμόδιο) για το μπάχαλο που επικρατεί στο λιμανάκι της Αλυκής.
Το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας του όποιος γουστάρει, όπου γουστάρει, όποτε γουστάρει κι όπως γουστάρει προσεγγίζει και είτε φουντάρει αρόδο, είτε"δένει" στο λιμάνι του χωριού, το οποίο (για τους μη γνωρίζοντες αυτό) υπάρχει και λειτουργεί ως Αλιευτικό καταφύγιο και όχι ως μαρίνα τουριστικών σκαφών, κάθε χρόνο προκαλεί διάφορα παρατράγουδα, πολλά από τα οποία καταγγέλλονται στις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχει εκ μέρους τους σχετική ανταπόκριση/παρέμβαση.  
Ο ίδιος ως κάτοχος και χρήστης ταχύπλοου σκάφους έχω απομακρυνθεί εδώ και 4 περίπου χρόνια από την "επικίνδυνη ζώνη" ακριβώς γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για την σωστή λειτουργία του χώρου, καθώς και ασφάλεια έναντι του κάθε άσχετου και ημιάσχετου Έλληνα ή αλλοδαπού (κυρίως αυτού) χομπίστα οι οποίοι εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι κάθε χρόνο και θεωρούν δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν με τον τρόπο μάλιστα που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το χώρο...
Και δυστυχώς έγινε (ευτυχώς) μικρής έκτασης και (ευτυχέστερα) χωρίς τραυματισμούς πρόσκρουση δύο σκαφών, με το ένα μάλιστα ακινητοποιημένο στο ρεμέτζο του!
Επειδή όπως έχω κατ' επανάληψη υπογραμμίσει οι κίνδυνοι από τη μπαχαλοποίηση είναι εξαιρετικά μεγάλοι και από θαύμα δεν έχει προκληθεί μέχρι σήμερα σοβαρότερο ατύχημα, καλά θα κάνουν οι έχοντες ευθύνη να λάβουν επιτέλους κάποια στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου