Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ...

Ανακατατάξεις και Ανατροπές κατέγραψε το απελθόν 2012 σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

1) Στο εθνικό πολιτικό σκηνικό μάλιστα υπήρξαν αρκούντως αισθητές, καθώς ο καθεστωτικός δικομματισμός με την παραδοσιακή του αμφίεση κατέρρευσε παταγωδώς και μας προέκυψε ένας ιδιότυπος νεοδικομματισμός-διπολισμός με άξονα και σημείο αναφοράς την αποδοχή/απόρριψη των ληστρικών-προδοτικών Μνημονίων.
2)Στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ιδιαίτερα επώδυνες, αφού μεγάλο ποσοστό εξ αυτών είναι καταδικασμένο να βουλιάξει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Οι κρατούσες μέχρι χθες συνήθειες τις οποίες πετραδάκι-πετραδάκι έκτισε το ακραίας καταναλωτικής νοοτροπίας οικονομικο-πολιτικό μας σύστημα εξαερώθηκαν... 
3)Στο εργασιακό και συνδικαλιστικό πεδίο υπήρξαν επίσης σαρωτικές, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε άψυχα εργαλεία ενός απρόσωπου μηχανισμού χυδαίας και στυγνής εκμετάλλευσης υπέρ των "δανειστών", εξουδετερώνοντας ντε γιούρε και ντε φάκτο την όποια εναπομείνασα επιρροή των εργατοπατέρων του πουλημένου ψευδοσυνδικαλισμού.
4)Στους τομείς των λεγόμενων κοινωνικών παροχών, αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε συνοπτικά κοινωνικό κράτος, καταγράφουμε ερείπια και χαλάσματα.

Σε τοπικό επίπεδο δεν πήγαμε πίσω.
Με δεδομένη την άτυπη /ουσιαστική ωστόσο είσοδο στην προεκλογική για τον Ιούνιο του 2014 περίοδο, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και οι συσπειρώσεις να  αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.
Η ενεργοποίηση προσώπων που έχουν διαδραματίσει ρόλο στα τοπικά πράγματα και κάθε φορά κινητοποιούνται ενόψει εκλογών είναι γεγονός.
Η κινητικότητα αυτή συμπεριέλαβε αναπόφευκτα και τον τοπικό τύπο, όπου είχαμε αδιανόητες (λίγους μήνες πριν) ανακατατάξεις και μετακινήσεις...
Τα όσα καταγράφονται σήμερα είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις διεργασίες για τον σχηματισμό δημοτικών παρατάξεων και την συγκρότηση συνδυασμών με αξιόλογα και αξιόμαχα (προπάντων!!) ψηφοδέλτια.
Το ερώτημα πάντως που ήδη πλανάται πάνω από τα κεφάλια των επίδοξων κυβερνητών του τόπου, είναι ΠΟΙΑ τοπική αυτοδιοίκηση θα κληθούν να υπηρετήσουν, αφού η προϊούσα μετατροπή των ΟΤΑ σε αποπαίδι της διαλυμένης κεντρικής διοίκησης είναι πλέον πρό των πυλών!!
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου