Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ

*Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλει το προσωπικό καθαριότητας του δήμου μας για την διατήρηση της ευπρέπειας και της υγιεινής στο νησί ερχόμενο αντιμέτωπο με τόνους σκουπιδιών που πετάγονται αδιακρίτως κι όπου γουστάρει ο καθένας.
Δυστυχώς "μπροστάρηδες" στον αγώνα να σκουπιδοκρατείται το νησί βρίσκονται άνθρωποι(;)που λογικά θα έπρεπε να είναι "απέναντι", συμπαραστάτες των εργαζομένων καθαριότητας και δυο φορές δυστυχώς συγκαταλέγονται μεταξύ των επαγγελματιών της εστίασης.
Ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος έχει καταγράψει περιστατικά κατάφωρης παραβίασης του κανονισμού καθαριότητας, έχει δει με τα ίδια του τα μάτια την τριτοκοσμική αθλιότητα που κοσμεί πολλά σημεία αποκομιδής απορριμμάτων (και όχι μόνον) και πιστεύουμε πως θα έχει σχηματίσει και άποψη για "το πόθεν έσχες" της καφρίλας.
Ο κανονισμός εκτός από απαιτούμενα προβλέπει και πρόστιμα και άλλες κυρώσεις...
Θα εφαρμοστεί κάποτε σ΄αυτή τη ζωή, ή να περιμένουμε μέχρι τη δευτέρα παρουσία;

*Με τους θρασύτατους "επαγγελματίες" που εξακολουθούν να γράφουν το δήμο, την αστυνομία, το λιμεναρχείο και όλους τους αρμόδιους-αναρμόδιους και ανίκανους να επιβάλλουν την τάξη διοικούντες, καθώς και τη νοημοσύνη μας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τι γίνεται ορέ παλληκάρια;
Ποιος θα μας διαφωτίσει σχετικά με τα  δικαιώματα των πολιτών και τις υποχρεώσεις των πρωταθλητών της αρπαχτής;
Αυτό το γελοίο θέατρο του παραλόγου με τις καταλήψεις εξ εφόδου δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα ποιος θα το διακόψει επιτέλους;
Γιατί τόση εκκωφαντική σιωπή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα διαπαραταξιακή;
Ποιος θα μας διαφωτίσει σχετικά με τα όρια της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ σ΄αυτό το νησί;

6 σχόλια:

 1. Αγαπητέ Αρίστο. Τι μου θύμισες με το ερώτημα σου περι υποχρεώσεων/δικαιωμάτων (πρώτα οι υποχρεώσεις) των δημοτών. Πριν πέντε χρόνια ακριβώς πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι μιας , μακαρία τη λήξει Κίνησης, για να αναρτηθεί σε κάθε Τ/Δ.Διαμέρισμα σε περίοπτο, κεντρικό σημείο ένας μόνιμος πίνακας ανακοινώσεων τόσο των εκάστοτε Η.Δ και άλλων Ανακοινώσεων τοπικού ενδιαφέροντος, των Τ. Συμβουλίων, προσκαλώντας την συμμετοχή των δημοτών να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις,όσο και να συνταχθεί ένας 12λογος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους απέναντι στην Δημοτική εξουσία κλπ. Μερικοί την προσπέρασαν , άλλοι δεν την κατάλαβαν κι άλλοι μειδίασαν κουνόντας το κεφάλι μαζί με την πλούσια κόμη τους (όσοι την διέθεταν)...
  Υ.Γ Διευκρίνιση: Πίνακες από ξύλο ελιάς εγχάρακτοι από τον γνωστό Λευκιανό λεβέντη παραδοσιακό δουλευτή του ξύλου και όχι από ανοξείδωτο.. που για κάποιους ό,τι λάμπει γίνεται ΚΑΙ χρυσός..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλά σημαντικά κι ενδιαφέροντα καταλήγουν στα αζήτητα, γιατί το σύστημα αυτό ακριβώς επιδιώκει: την άνθηση της ασημαντότητας την διάδοση της μετριότητας και την επικράτηση της βλακείας.
  Αυτό άλλωστε δεν παρατηρείται και σε επίπεδο προσώπων,τοπικά, περιφερειακά,εθνικά και παγκόσμια;
  Ο φορεστγκαμπισμός σε όλο του το μεγαλείο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΥΓΚΑ ΓΚΑΓΚΑ, ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ. Αυτό είναι το σχόλιο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μας δουλεύουν όλοι τους φίλε Αρίστο και μας δουλεύουν κανονικότατα.
  Σε δουλέψανε και σένα οι φίλοι σου κι ας μην το παραδέχεσαι ανοιχτά.
  Είπα κάτι λάθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να πιστέψω πως είσαι αφελής;
  Να πιστέψω πως είσαι άβγαλτος;
  Ανικανότητα το λες αυτό;
  Διαπλοκή δεν ακούγεται καλυτερότερα;
  Ή δεν σε βολεύει αυτό διότι θίγονται οι κολητοί σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμε 11:35 βάλε όποιο τίτλο γουστάρεις, μόνο μη μας αποδίδεις βλακωδώς τέτοιες προθέσεις, γιατί η πορεία μας σε διαψεύδει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή