Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αφήστε τα σάπια...

Ο αντίκτυπος του προχθεσινού συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, τελικά υπήρξε πιο μεγάλος και πιο ισχυρός απ' όσο επεδίωξαν ή έστω θα μπορούσαν να φανταστούν οι διοργανωτές του.
Ακούω και διαβάζω με προσοχή τις αιτιάσεις όσων φιλοδοξούν ν' ακτινογραφήσουν και ν' αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα -ή τα μηνύματα αν προτιμάτε- που εξέπεμψε η τεράστια αυτή λαοσύναξη.
Παρακάμπτω τις καταγέλαστες "αποτιμήσεις" περί 140 χιλιάδων και πάω παρακάτω στα πλέον σοβαρά, στο ζουμί της υπόθεσης.
Ορισμένοι διατείνονται πως η συγκέντρωση αυτή πιστοποιεί κι επισημοποιεί την άνοδο του Εθνικισμού και μάλιστα στην πλέον στείρα και επικίνδυνη μορφή του, ως μετρήσιμης πολιτικής-ιδεολογικής δύναμης στη χώρα μας!
Άλλοι ισχυρίζονται πως οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιδρούν στα ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ επίλυσης του Σκοπιανού, πάσχουν από μυωπία και δεν αντιλαμβάνονται τα "οφέλη" από ένα βιαστικό "κλείσιμο" του θέματος, με εργαλεία ωστόσο την ηθική-εθνική ταπείνωση και την ιστορική παραχάραξη.
Άλλοι αναρωτιούνται γιατί ο λαός αντιδρά τόσο έντονα στο "Μακεδονικό " και δεν ξεσηκώνεται ενάντια στην τουρκική απειλή που είναι ζώσα, ορατή και καθημερινή στη θάλασσα του Αιγαίου κι όχι μόνο.
Άλλοι πάλι αναδεικνύουν ως μέγα θέμα την ΑΣΕΒΕΙΑ του Μίκη απέναντι στην ιστορία του και την ιστορία του αριστερού κινήματος, εφόσον συναγελάστηκε με το "παπαδαριό" το "φασισταριό" και όλα τα "κατακάθια" της ελληνικής κοινωνίας!
Σε αντίθεση με όσα "επικοινωνούνται" από ΜΜΕ και αριστερίζοντες της πλάκας, το πρώτιστο συμπέρασμα που αβίαστα συναγάγεται από το "Σύνταγμα" είναι πως δεν υπάρχει πολιτική δύναμη, δεν υπάρχει κομματικός χώρος, δεν υπάρχει ΗΓΕΣΙΑ να εμπνεύσει και να συνεγείρει τον Ελληνικό λαό. Αντιδρά και πορεύεται μόνος του...

Εκείνοι που μιλάνε περί εθνικισμού, σκόπιμα τον συγχέουν με τον πατριωτισμό, δηλαδή την ανάγκη του συνειδητού πολίτη να υπερασπιστεί την πατρίδα του, όπως και όποτε εκείνος αντιλαμβάνεται και κατανοεί τον κίνδυνο, απ' όπου κι αν προέρχεται, μικρό ή μεγάλο, εν δυνάμει ή εν δράσει εχθρό.
Εκείνοι που μιλάνε για "μικρούς" και μεγάλους εχθρούς αποκαλύπτονται εκτός από ανιστόρητοι και αφελείς.
Αρκεί μια ματιά στο χάρτη του Αίμου (Βαλκάνια ονομάστηκε η περιοχή μόλις τον 20ο αιώνα και όχι τυχαία) για να κατανοήσει τον τρόπο, τη μεθοδολογία που τα "μικρά" προβλήματα μετατρέπονται σε διαλυτικές ουσίες, σε θρυαλλίδες για αλυσιδωτές εκρήξεις με ολέθρια αποτελέσματα καθοδηγούμενα από τους ισχυρούς του κόσμου.
Η περίπτωση π.χ. του Κοσόβου δεν έχει διδάξει τίποτα τους ανιστόρητους;
Ποιος φαντάζονταν πριν από 60, 70 χρόνια πως το ιστορικό λίκνο του Σερβικού λαού θα μετατρέπονταν σε ΝΑΤΟΙΚΟ προτεκτοράτο, με τους Αλβανούς μετανάστες του 19ου αιώνα κυρίαρχους δημογραφικά (η πληθυσμιακή ανέλιξή τους υπήρξε εντυπωσιακή μέσα σε έναν αιώνα και παραμένει ακόμη και σήμερα η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο!) και πολιτικά και τους Σέρβους (τους οικοδεσπότες δηλαδή...) υπό διωγμό;
Αλήθεια, γιατί ενώ τους ενοχλεί θανάσιμα ο Ελληνικός "εθνικισμός", δεν τους απασχολεί ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ και ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΣ Σκοπιανός Εθνικισμός, που δεν αποτελεί επιλογή ή έστω μύχιο πόθο κάποιων γραφικών ή ακραίων κύκλων όπως στην Ελλάδα, αλλά ΕΠΙΣΗΜΗ κρατική πολιτική καταγεγραμμένη στα σχολικά τους βιβλία και κατοχυρωμένη στον Συνταγματικό τους χάρτη;
Το επιχείρημα περί "αγνόησης" ή "υποτίμησης" του Τουρκικού κινδύνου εκ  μέρους των "Μακεδονομάχων" μόνο ενισχυτικό δεν είναι κατά της αντίδρασης του Ελληνικού λαού στην περίπτωση του Σκοπιανού.
Το αντίθετο μάλιστα.

Άφησα για το τέλος το θέμα-Μίκης Θεοδωράκης.

Είναι το λιγότερο εξωφρενικό να παρακολουθείς τους νεοδιαπλεκόμενους που γυροφέρνουν και "γλύφουν" την δοσιλογική κυβέρνηση της "πρωτοδεύτερης" (αλλά και κάποιους άλλους της "αγωνιστικής αριστεράς του καναπέ, με τους οποίους θ' ασχοληθώ προσεχώς) η οποία μόνο τον τελευταίο μήνα έχει αποσπάσει ποταμό επαίνων και διθυράμβους για την "άριστη δουλειά" που έχει κάνει στο ξεκλήρισμα της χώρας από τους "εγκληματίες" και τους "Εσκομπάρ" της διεθνούς τοκογλυφίας (αυτά καμώνεστε πως τα ξεχάσατε εε;), να αναφέρονται σε "προδοσία", σε "ξεπεσμό", σε"αφομοίωση" του Μίκη από την ακροδεξιά (με φουλ λιπαρά) και την υποταγή του στα παιχνίδια των πατριδοκάπηλων!!
Να μιλάνε αυτοί που υποστηρίζουν εκείνους που ξεπούλησαν τα οράματα και τους αγώνες της Αριστεράς, για να κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας δίνοντας εξετάσεις στους νεοταξίτες, νεο-φασίστες (ligth) της παγκοσμιοποίησης!!
Να μιλάνε όσοι υποστηρίζουν εκείνους που επέδειξαν όχι απλά ΑΣΕΒΕΙΑ , αλλά την υπέρτατη ΥΒΡΗ τσαλαπατώντας την εκφρασμένη με δημοψήφισμα θέληση του λαού τον Ιούλιο του '15 σέρνοντάς τον δέσμιο στο κλουβί των "αριστερών" μνημονίων και του "αριστερού" κοινωνικού ολοκαυτώματος.
Να μιλάνε για κατάντια όσοι καμώνονται πως όλα πάνε καλά στο κρεματόριο της Ελλάδας του 21ου αιώνα μόνο και μόνο για να απολαμβάνουν τα καλούδια της εξουσίας. 
Αφήστε τα σάπια ρε γελοίοι.
Αλλού αυτά!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου