Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Μια μεγαλοπρεπέστατη άρνηση να εμπλακούν επί της ουσίας οι "φίλοι σύμμαχοι και εταίροι" της ανατολικής άτλαντικής όχθης στα Ελληνοκυπριακοτουρκικά εισέπραξε  -όπως ήταν αναμενόμενο για κάθε σοβαρό αναλυτή- ο "Ευρωοραματιστής" Αλέξης, παρά τις επικλήσεις των υψηλών αρχών και των κανόνων δικαίου που διέπουν -τάχα μου- την Ε.Ε.
Για τον άσπονδο σύμμαχο της δυτικής όχθης φυσικά λόγος δεν γίνεται, αφού εκεί στις ΗΠΑ καλά γνωρίζουν ότι άλλο πράγμα οι μπίζνες και άλλο οι σαχλαμάρες για εσωτερική κατανάλωση από αφελείς.
Και κάθε κουβέντα για διεθνές δίκαιο και ηθική στην πολιτική, τους προσφέρει την αφορμή να ξεκαρδίζονται και να πίνουν μπόλικα λίτρα ουίσκι στην υγεία του κάθε μαλάκα που τα επικαλείται.
Άλλωστε η μόνη χώρα στον σύγχρονο κόσμο που τα διπλωματικά "μαθηματικά" της ποτέ δεν ξεπέρασαν την απλή αριθμητική είναι η Ελλάδα με το εθελοξενόδουλο πολιτικό προσωπικό της.
Τίποτα δεν μάθαμε, τίποτα δε διδαχθήκαμε από την εθνική μας ιστορία, τίποτα δεν αντιλαμβανόμαστε από τα αενάως μεταβαλλόμενα "συστήματα" με τα οποία παίζουν τα κράτη στη σκακιέρα της διεθνούς διπλωματίας.
Τίποτα δεν διεκδικούμε, τίποτα δεν αμφισβητούμε, είμαστε πιστοί στους Κανόνες και τα Πρέπει ,όπως αυτά απορρέουν από τις Συνθήκες.
Και μόλις προκύψει πρόβλημα προστρέχουμε στους κηδεμόνες μας να κλαψουρίσουμε σαν σχολιαρόπαιδα στο δάσκαλο για την αδικία και να ζητήσουμε την παρέμβασή τους προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.
Οι ένοπλες δυνάμεις σε καθαρά διακοσμητικό ρόλο κι ενώ έχουν τη δυνατότητα να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ το δίκαιο και τους κανόνες εντέλλονται να παριστάνουν τους "ψύχραιμους" παρατηρητές.
Μας έχουν πάρει χαμπάρι και ξεσπάθωσαν οι πάντες στον περίγυρο και μας βαράνε ανελέητα.
Κι εμείς εκεί, πιστοί στη μοιρολατρική αποδοχή του ρόλου της καρπαζομαζώχτρας, μόνο και μόνο για να δείξουμε καλή διαγωγή στους "φίλους, συμμάχους και εταίρους".
Μια ζωή στο ίδιο έργο θεατές!

Γι αυτό πάμε από ήττα σε ήττα κι από εθνική ταπείνωση σε εθνική τραγωδία κοντά έναν αιώνα τώρα!


1 σχόλιο:

  1. Όπως τα λες είναι φίλε Αρίστο!Παράλειψες την περίπτωση σισμικ το 1986 και τον τσαμπουκά του Ανδρέα που έκανε τους τούρκους να κλάσουν μέντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή