Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ελλάδα και Κύπρος χωρίς θαλάσσια δικαιώματα. Μήπως, χωρίς δικαιώματα γενικώς;


Την ώρα που το σάπιο, διεφθαρμένο και παρακμιακό πολιτικό σκηνικό της αποικίας σκιαμαχούσε στην άνευ αρμοδιοτήτων ελληνική Βουλή για μίζες και κλεψιές, την ίδια ώρα η Τουρκία επέβαλλε και στην Κύπρο το καθεστώς επικυριαρχίας που έχει εδώ και δεκαετίες, με την συναίνεση όλων των κρατούντων, επιβάλλει στο Αιγαίο, χωρίς να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Γιατί ο ελληνικό λαός δεν ξέρει ότι χωρίς τη συναίνεση της Άγκυρας δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή θαλάσσια έρευνα στον Αιγαιακό χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. Έτσι απέξω από τον Θερμαϊκό, πέρα από τα 6 ν.μ., κάθε ελληνική γεώτρηση είναι απαγορευμένη ως “μονομερής” ενέργεια.
Από δω και μπρος, είπε ο Ερντογάν εφέντης απαγορεύονται στην Κύπρο όλες οι έρευνες και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ως “μονομερείς” ενέργειες και μέχρι την επίλυση του Κυπριακού.
Με δύο λόγια το ελληνικό προτεκτοράτο και η δια των όπλων διχοτομημένη, από την υψηλή εποπτεία εγγυητριών δυνάμεων και από την επιτροπεία της ΕΕ, Κύπρος, δεν διαθέτουν νόμιμα θαλάσσια δικαιώματα, εκτός και αν αποδεχθούν να τα μοιρασθούν με την Τουρκική καθεστωτική τάξη.
Το κακό δεν είναι μόνο ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θαλάσσια αλλά δεν έχουν, χωρίς να γνωρίζουν και το ένα και το άλλο, ούτε και χερσαία δικαιώματα, παρά μόνο δυνάστες και δεσπότες, ξένους και εγχώριους, που πληθαίνουν και κερδοσκοπούν με την δυστυχία και τον εξευτελισμό των λαών τους.
Και όσοι έχουν προτείνει σε αυτόν τον τόπο ως τώρα, παλιότερα και πρόσφατα, βιώσιμες αλλά ριζοσπαστικές λύσεις αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, περηφάνιας και ανασυγκρότησης με νέες συμμαχίες και νέους οικονομικούς προσανατολισμούς, έχουν εξοβελισθεί από τους κλειδοκράτορες και συχνά από το χειραγωγημένο “πλήθος”, στο πυρ το εξώτερων. Θα επαναληφθεί και τώρα ως φάρσα αυτή η ιστορία;
Ν. Ζ
πηγή:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου