Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Το τιμιότερο και καθαρότερο επάγγελμα του κόσμου...

Σε συνέχεια των όσων έγραψα για το σκάνδαλο Νοvartis, θέλω να προσθέσω, να επισημάνω το γεγονός της "Αποκάλυψης" -για πολλοστή φορά είναι αλήθεια- του άθλιου και βορβορώδους κόσμου της Ενημέρωσης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Γιατί ο χώρος αυτός, όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, μόνο τον σκοπό του τίτλου αυτοπροσδιορισμού του δεν υπηρετεί.
Δηλαδή, να ενημερώνει και να πληροφορεί τους πολίτες μέσα σ' ένα πλαίσιο φιλαλήθειας και ανυστεροβουλίας.
Όχι από λανθασμένη εκτίμηση ή κακή ανάλυση δεδομένων, αλλά από χυδαία σκοπιμότητα.
Δυστυχώς!
Και μην πιαστείτε από τα ελάχιστα παραδείγματα που συνιστούν κραυγαλέες εξαιρέσεις, για να αποκρούσετε αυτή τη διαπίστωση, γιατί αυτά απλώς επιβεβαιώνουν τον άγριο κανόνα...
Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να καταφερόμαστε ενάντια στην πολιτική χαρακτηρίζοντάς την βρώμικη (και όλους τους πολιτικούς συλλήβδην) , αλλά λίγοι συνειδητοποιούν πόσο πιο επικίνδυνη πολιτικά και κοινωνικά είναι η δημοσιογραφία, όταν δεν ασκείται σωστά.
Όταν βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Του οποιουδήποτε.
Διότι αυτή, εντίμως λειτουργούσα, μπορεί να ανατρέψει αν όχι όλα, σίγουρα τα περισσότερα από τα κακώς κείμενα της πολιτικής.
Ο χορός των εκατομμυρίων που τσέπωναν διάφοροι "υπηρέτες της αλήθειας" με αντάλλαγμα την πλύση εγκεφάλου των πολιτών υπέρ της συγκεκριμένης πολυεθνικής (το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες μην τρελαίνεστε) καταδεικνύει πως εκτός από την πολιτική, υπάρχει κι άλλο ένα επάγγελμα που επάξια διεκδικεί τον τίτλο του τιμιότερου και καθαρότερου παγκοσμίως...
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου